zondag 25 augustus 2013

VAN ALLES WAT...

Hoihoi allemaal,

Heeel hartelijk bedankt voor al jullie lieve berichtjes op mijn nieuwe huisdier!. Mijn dino ligt zo tevreden in zijn mandje...zijn dag kan niet meer stuk. Vandaag laat ik jullie een beetje van dit en een beetje van dattum zien...gewoon ff meuten op deze zondagmorgen.


Deze hortensia bollen komen bij mijn moeder uit de tuin. Ze zijn zo gaaf om te zien, echte joekels! En ze zijn het mooist als ze nog een beetje groen zijn zoals de middelste bol.


Dan ben ik nog aan het experimenteren of ik kan borduren...ja, ik kan het wel. Lekker makkelijk met een voorbereid patroontje. Dit was dan ook een meerjaren-plan, want ik vind het helemaaal niks voor mij. Iedere keer met de draad door het gaatje halen ging mijn draad in de knoop en omkrullen ...pffftttt. maar heb hem wel afgemaakt...onder het gevloek ... zat ik te mompelen HIJ MOET EN ZAL AF, en daarna noooooit meer, hahahaaha! Nee dames, echt niet, dit is echt niet mijn ding.

Dan doe ik liever GROTE STAPPEN GAUW THUIS!! Een mooi bolletje Katia wol om een leuke kronkelsjaal te fabriceren bij nieuwe kleding!


Deze is heel mooi paars met wit. Ik heb nog meer sjaals gemaakt in een van mijn vorige posten kan je ze terugzien! Ik heb nog een bolletje met frisse blauwtinten en eentje met zandkleurtjes met wit liggen. Daar gaan we in de herfst wel mee aan de slag!

Dan heb ik ook nog een hele creatieve moeder, die qan het halen geslagen is. Ze heeft bloempjus gehaakt om op kaarten te verwerken. Nou ik heb dat eens aangekeken, dat is dus ook helemaal niet in mijn straatje. Ik LAAT ze wel op bestelling maken bij haar, hihihihi!


Sommige van jullie hebben misschien deze foto hieronder al op FB gezien, maar wil mijn nieuwe mal toch wel ff showen op mijn bloggie. Tis natuurlijk te herkennen dat ie van Noor!Design is...kreeg hem vrijdag in de bus en moest ff gelijk uitproberen. Er zitten 2 grote en 2 kleine takjes bij, echt heeeel klein, joh! En 1 Fleur-de lis stansje. Ook zit er nog een ovale binnenring bij, zodat je de binnenkant kan uitstansen om een echt fotoframe te maken. Hij is echt gaaf en heb er geen spijt van dat ik hem aangeschaft heb.


Zo, mijn meutberichtje zit er helaas op...mijn koffie is op en we gaan nog even genieten van de zondag en morgen gezond weer op om te gaan strijken...blegggg!!


47 opmerkingen:

  1. Hoi Antoinette,
    Heerlijk toch, even bijkeuvelen op de zondagochtend? Zit ook gezellig bij iedereen op de digitale koffie met mijn cappuccino bij de hand :-) Wat een gave mal heb je gekocht! Echt heel erg mooi! En ik vind je borduurwerk ook prachtig. Ik houd er zelf ook erg van om te kaartborduren, maar het duurt inderdaad erg lang en je moet er dus wel echt in de mood voor zijn, haha... Mooie sjaal ook en die bloemetjes komen vast altijd van pas!
    Groetjes,
    Chantal

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een goed advies om er een kop koffie bij te pakken, Antoinette...zo gezegd zo gedaan en m'n laatste slok genomen aan het eind van je gezellige bericht!
    Fijne zondag!
    xxx Margreet

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ook een hele goedemorgen Antoinette, met mijn kopje koffie naast me zit ik weer heerlijk jouw verhaaltje te lezen over van alles en nog wat, leuk borduurtje heb je gemaakt, gaat die ook nog op een kaart komen? LOL
    Als het niet jouw ding is dan gewoon niet doen, je hebt het geprobeerd. Je nieuwe mal is ook erg mooi, ik ben benieuwd wanneer we er iets van gaan zien, geniet lekker van je zondag, groetjes Jeannette

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hier nog zo iemand, tablet ook schoot bakje koffie en even een blogrondje. Prachtig zijn de hortensia's, water niet bijvullen dan drogen ze mooi in en heb je er heel lang plezier van.

    Fijne zondag
    Groetjes Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo Antoinette,
    Mijn kopje koffie was al leeg voordat ik begon met lezen, maar dat mocht de pret niet drukken.
    Heel erg LEUK wat je allemaal laat zien en als de bestelde bloempjes straks op een kaartje zijn verwerkt kun jij zeggen.....een beetje van mijn moeder en een beetje van mijzelf, toch?
    Nog een fijne ☼-dag toegewenst.
    Liefs Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Met een kopje koffie in de hand je gezellige berichtje weer gelezen, de hortensia is veruit mijn favoriet in de tuin, en ik maak dan ook ieder jaar in september weer een mooie hortensiakrans om hem vervolgens te laten drogen, en zo kan ik het hele jaar weer genieten van die mooie bloemen. Je moeder is ook een creatieveling, mooi die bloempjes, al zijn ze op kaarten vaak niet bruikbaar, tja en dat breiwerkje heb ik vorig jaar ook gedaan, ik moest er meteen van alles afstaan aan de familie, zodat ik weer naar de winkel kon omdat ik uiteindelijk zelf nets had, heel leuk om te doen. Mijn koffie is ook op, ik wens je nog een hele fijne zomdag. Groetjes Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ook ik zit heerlijk met een kopje koffie je blogje te lezen,borduren is zo leuk het is een handigheid die je onder de knie moet krijgen en ik vind het knap dat je dan gelijk aan zo'n groot borduurpatroon bent begonnen en het toch hebt afgemaakt.

    Maar je nieuwe mal is prachtig.

    fijne zondag nog groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een prachtige creaties en dat borduren vind ik zo mooi.
    groetjes Janie

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi Antoinette,

    De Hortensia is prachtig mooi laten drogen. en dat borduren ik ben het helemaal met je eens is ook niets voor mij en dat haken ook niet maar ja moeder maakt wel mooie bloemetjes, we hebben dan toch andere kwaliteiten toch? Wat een mooie mal van Noor zeg super.

    fijne zondag gr...Bep ☺ ☺ ☺

    BeantwoordenVerwijderen
  10. mag het ook een bakkie thee zijn, koffie brrrrrrrrrr.
    Maar zo te lezen werk bij jou kaartborduren niet ontspannend, het is zo leuk, misschien moet je nog een poosje oefenen?????
    Maar die mal is weer schitterend, dat word misschien nog wel iets voor op de lijst, met spullen die ik wil aanschaffen.
    groetjes en hele fijne zondag
    Henrike

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoi Antoinette,
    We zijn weer helemaal op de hoogte..je sjaal wordt vast heel mooi en als iets je niet ligt, dan gewoon niet meer doen..ik ben het met je eens, de nieuwe Noormal is prachtig, die heb ik ook, trouwens,de nieuwe hoekjes en border zijn ook schitterend, geniet nog van het mooie weer, liefs van Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Leuke post met van alles wat en allemaal even leuk. Och die blommetejs van je Mam zijn zoooooo leuk op een kaartje, dat je daar nou toch niks mee hebt is wel heel jammer. Dat geborduur is ook niet mijn ding maar dat maakt het bloggen en bij elkaar kijken juist zo leuk want er zijn er bij die het graag doen en de mooiste kaartjes er mee maken........in ieder geval be je wel een volhoudertje Antoinette.
    Hortensias zijn mijn favorites, vers of gedroogd altijd schitterend! Die sjaals worden vast super en je nieuwe Noor-mal.............hebbe hebbe hebbe (wat niet ZUCHT!!).

    xx Irene

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hoi,
    Weer genoten van je verhaal. Heel herkenbaar alles uitproberen en er dan achterkomen dat het niets is. Borduren heb ik geprobeerd maar is niet echt mijn ding, haken geprobeerd, stukje gedaan en uitgehaald want het zag er niet uit, hihi. Tja dan kun je het beter bij mooie mallen en papier houden. Je mal is prachtig ben benieuwd wat je er mee gaat maken.
    Groetjes Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Echt van alles wat Antoinette, borduren is niet je ding maar toch vind ik de rand goed gelukt, de bloemetjes van je moeder zijn ook erg mooi voor op een kaart, nog een gezellige zondag, ik ga vanavond nog even werken en dan beginnen morgen de huishoudelijke karweitjes weer met tussendoor wat freubelen.......want iedere dag een beetje aan de hobby hoort er gewoonweg bij....

    groetjes Bea.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hoi Antoinette,
    Lekker Meute kun je wel, hihi maar wel heel gezellig hoor! En bdie randjes borduren is ook niks voor mij...dat laat ik wel aan anderen over!! maar het is wel goed gelukt! En gaaf dat je moeder van die mooie bloemen haakt, daar weet je vast wel raad mee! Die Annabel hortensia heb ik ook in de tuin...prachtig zijn ze, met die grote witte bollen. Even terug scrollen wat je nog meer had ,o ja die prachtige stans....dat is een hele goede aankoop en nog aan het breien geslagen ook. meid,meid wat een creativiteit allemaal, en we kunnen niet alleen maar freubelen hè! er zijn ook van die huishoudelijke verplichtingen, hihi. dus geniet maar van je zondag! Liefs van Gerie

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hoi Antoinette,

    wat een gezellig verhaal heb je er weer van gemaakt!!!
    Jammer dat het borduren niets voor jou is , maar je hebt dit toch maar mooi afgemaakt en ziet er goed uit, maar idd ieder zijn ding!!!, je kan ook niet alles leuk vinden, dan kom je helemaal niet meer aan slapen toe, hihihihi.
    Je nieuwe mal is idd erg mooi en kijk alweer uit naar de creaties die je ermee gaat maken.
    Gehaakte bloemetjes op bestelling, dat is lekker handig zeg en leuk dat je Ma dat zo goed kan.
    Ook je sjaal gaat mooi worden en ik weet uit ervaring hoe leuk dat is om te doen enne ....snel resultaat!!!

    Geniet verder van je zondag en ik wens je een fijne week!!

    Groetjes Hannie

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Goedemiddag Antoinette,

    Er is ergens een tuin die wat bloemen mist...Maar wat zijn ze mooi!

    Zo te zien ben je wel een doorzettertje en het borduren ziet er heel netjes uit hoor. Ik zou toch nog maar eens een kaartje doen en met het juiste garen, niet te lange draden nemen anders raakt het in de knoop, zal het en stuk makkelijker gaan!
    Het Katia breien, ondanks grote stappen snel thuis, is je per slot van rekening ook gelukt.

    Dan de bloemetjes, Ik durf te wedden als je er even voor gaat zitten dat DAT je ook lukt. Misschien even oefenen met je moeder samen maak je er een wurrukshoppie (hihihi) van zoals jij dat vaak zegt.

    Je nieuwe mal is een dotje en er zullen vast wel weer mooie creaties mee tevoorschijn komen.

    Nog een fijne zondag en tot blogs!

    Ada

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Je creaties zien er prachtig uit..ja handig om een moeder te hebben voor het haakwerk..hihi.

    Groetjes,Willy

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Leuke dingen die je hier komt showen.
    Dat malletje van Noor zou ik ook wel in mijn bezit willen hebben. 'k ga d'er eens naar uitkijken op de beurs.
    Je borduurwerk vind ik anders wel prachtig, jammer dat het eenmalig is, maar ik begrijp dit hoor, 'k zit zelf ook zo in mekaar.
    een fijne zondag nog.
    Groetjes,
    Carla

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Bedankt weer voor je leuke verhaal Antoinette, ziet er weer superleuk uit met al die foto's. Een hele fijne zondag.
    Liefs van Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  21. O Wat een leuk bericht en leuke creaties weer. Ondanks dat borduren niet je "ding"is, is het wel erg mooi geworden. die gehaakte bloempjes zijn prachtig, handig zo'n moeder hoor hihi.
    OOO Die Hortensia's, mijn moeder had ze ook in haar tuin en elk jaar kreeg ik er een flink aantal. Helaas leeft ze allang niet meer maar toen ik dit zag kwam die herinnering wel boven, was er altijd erg blij mee.
    Die mal is trouwens prachtig, ik hou wel van kleine en fijne dingetjes.
    Fijne zondag, liefs Hanny♥
    http://tierelantijntjes.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Ik heb weer heel wat gemist op je blog Antoinette!! Ik blijf het zeggen hoor wat kun jij toch gezellig beppen hahahah!! Dat borduren en haken niets is voor jou maar wel lekker aan het breien bent geslagen. Die sjaal waar je nu mee bezig bent is wel errug mooi van kleur moet ik zeggen. Enne.........groot gelijk waar om moeilijk doen als het makkelijk kan met die gehaakte bloempjes...LOL!! Fijne zondag. Liefs, Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Het is overal een beetje hetzelfde die zondag ik heb in ieder geval me keuken een beetje(maar)gesopt de was gedaan en natuurlijk hier een kaartje gepost op mijn bloggie en ja nu maak ik mijn rondje met een lekker kop thee, want die koffie vind ik niet te versmaden.

    Fijne zondag van een echte theeleut.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Ziet er mooi uit Antoinette, fijne zondag

    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Mooie foto,s Antoinette,en dat borduurwerk van je ziet er goed uit.
    De mal vind ik prachtig (ik hoop de mal In Zwolle tegen te komen) evenals de mooie gehaakte bloemetjes.
    Gr Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Prachtig zijn je hortensia's, je borduurwerk is ook leuk. Ook dit is niet helemaal mijn ding hoor ;-). Bloemetjes haken doe ik dan wel weer, deze zien er ook leuk uit. En je mal...prachtig, daar ga jij vast weer mooie dingen mee maken.
    Je had gereageerd op mijn 3dubbele easelkaart. Het klopt...de plaatjes zie je niet zo, heb nog gerommeld met de afmetingen, maar toen heb ik het maar zo gelaten, ga ik ook niet nog een keer maken, of ik moet me echt vervelen, hihi.

    Groetjes Annerieke

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Hoi Antoinette,

    Wat prachtig allemaal. Zelf ben ik ook een sjaal aan het breien in fluo geel (wol komt van de action). T'is voor mijn dochter. En wat een mooie stans van noor (heb je toevallig een bestelcode van). Kan ik die op mijn verlanglijstje plaatsen.

    grtjs
    Claudia

    BeantwoordenVerwijderen
  28. nou je bent goed aan het experimenteren Antoinette.
    ziet er goed uit.

    groetjes karin

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Borduren is ook niet mijn ding... heb wel eens kruissteekjes etc. gemaakt, maar kaartenborduren... niet echt. Maar je hebt het er toch heel mooi gedaan: Petje af! Ik vind je mal ook heel erg mooi. Ik zie hem wel op je creaties verschijnen!
    Fijne zondagavond!
    xxx Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Mijn kop koffie zit nog vol, heb eerst weer zitten genieten van je verhaaltje. Zo te zien ben je niet de enige die het niet zo gevonden heeft in het borduren. Daar sluit ik me bij aan. Ik maak wel grote borduurwerken met telpatronen, en kruissteken, maar op een kaartje zal ik het niet snel gebruiken.

    -xies- Renate.

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Wat een gezellig blogbericht,ondanks je gefoeter toch maar mooi geborduurd,leuke sjaal (die heb je nooit genoeg),prachtige mal,lieve gehaakte bloemetjes van je moeder en die Annabell-hortensias zijn prachtig.Ik he er vanochtend een stel geknipt en in een zilveren schaal op tafel gezet,genieten joh...lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Hoi Antoinette!
    Jij hebt niet stil gezeten zie ik! Lekker met vanalles en nog wat bezig geweest, moet kunnen toch!
    Zo'n mooie mal heb je ook aangeschaft! Je gaat er vast veel plezier aan beleven!
    Liefs,
    http://littlecreass.blogspot.be/

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Hallo Antoinette,
    Ja Annabelles zijn schitterend, mijn dochter heeft ze in de tuin. En ik mag er ook steeds een paar afknippen. Zelf heb ik maar een balkon ,dus geen Annabelles. Ik heb ook veel kaarten geborduurd, vind het nog steeds erg mooi, maar maak nu toch eigenlijk meer kaarten met stansen en stempels.Want er gaat veel tijd inzitten.Haken kan ik ook niet , vaak geprobeerd maar wordt nooit wat. Van die shawls heb ik al heel wat gemaakt,zijn in een avond klaar.Kun je ook nooit genoeg hebben. Ja ja, we zijn allemaal ijverig op onze eigen manier, Vroeger van mijn moeder geleerd: Ledigheid is des duivels oorkussen, dus ben ook altijd bezig.
    Groetjes van Marian.

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Je nieuwe mal is prachtig Antoinette. En wat zijn die bloempjes mooi gehaakt. Ik heb pas een boek over haken aangeschaft en ga zelf ook wat uittesten. Je borduurwerkje vind ik heel geslaagd. Het ziet er supermooi uit evenals je sjaal. Veel plezier morgen tijdens het strijken...

    Groetjes,
    Nans

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Mooi hoor die bollen...Ik vind je nieuwe mal ook gaaf, daar kan je weer mooie creaties van maken. Enne....doet je moeder ook bestellingen maken van die gehaakte roosjes????? ;) Lijkt me nl errug mooi op een kaart inderdaad. Groetjes van mij ,Martine

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Hoi Hoi

    Je strijk is nu denk al gebeurd ???!!! ha ha
    Wt heb je dat mooi geborduurd en het borduren is ook mijn ding niet (meer)
    De stans is zeker super daar gaat vast een hele mooie kaart mee komen .en heerlijk dat je moeder de bloementjes voor je kan haken .
    Groetjes Marcella

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Antoinette

    wat een leuke mooie dingen allemaal het frame van noor staat op mijn verlang lijsje voor zwolle dit weekend

    borduren dat moet je liggen maar je hhebt het wel mooi gedaan ik vind het heerlijk tussendoor te doen

    lieve gr roelie

    BeantwoordenVerwijderen
  38. nou zeg jij bent ook van alle markten thuis:0) ziet er goed uit!
    grtz Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Hoi hoi Antoinette,
    wat een gezellig praatje met mooie plaatjes!
    Wat een gave mal heb je gekocht zeg!
    ik heb ook een nieuwe van Joy, een randstans,
    zo leuk he deze hobby!!!
    Groetjes van daatje

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Hoi Antoinette,

    Een beetje van dit en een beetje van dat....maar we leren je zo goed kennen en weten wat je wel en niet leuk vindt.
    Niet borduren, niet haken, je bent meer van het grote werk en het moet opschieten, heerlijk om dat zo te lezen.
    En schrijfster dat is het helemaal voor jouw, daar ben ik jaloers op.
    Die nieuwe mal van Noor heb ik ook aangeschaft, heel erg mooi.

    Groetjes Sippie.

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Wat een gezelligheid, Antoinette; prachtige hortensia, mooie blommetjes gehaakt, een borduurrand en een sjaal in wording. En wat een prachtige mal, ben benieuwd naar het kaartje dat je daarmee gaat maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Heerlijk om te lezen hoe jij graag je vrije tijd spendeert Antoinette, beetje bloemschikken, beetje met wol aan de rol, gewone simpele gezelligheid is toch het mooiste wat er is? Lieve groetjes, Ira
    Ira’s Crea Corner

    BeantwoordenVerwijderen
  43. Ha die Antoinette,
    wat een gezellig berichtje!! Ik lees zondagmorgen.....loop ik zo gigantisch achter?? Alle mensen, dat wordt een enorm lange blogronde! Ik vind je borduurwerk helemaal knap. Zooooo!
    En je mal is een plaatje zeg! Daar komen weer mooie kaartjes van.
    De bloemetjes van je moeder zijn ook gaaf. En dat is handig voor jou. Ben benieuwd wanneer ze verschijnen op je creaties!
    De strijk heb je intussen natuurlijk allang klaar, of ligt er alweer een bult??
    Lieve groetjes,
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Zo, wat ijverig op al die verschillende gebieden! Het geduld om te borduren heb ik niet, tenminste niet zo fijntjes!
    Groetjes Boukje.

    BeantwoordenVerwijderen
  45. Leuk blog berichtje, mooie foto's laat je zien.
    Je borduurwerkje is toch mooi geworden ondanks dat je het niks vindt.
    En de gehaakte bloemetjes vind ik super, heeft je mams mooi gedaan.
    Geniet van je mooie mal, ik heb hem ook ☺

    Fijne (knutsel)week gewenst ☺
    Lieve grtjsss van Erica ¤
    heidebloempjuh.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen