vrijdag 10 april 2015

TROPISCHE HERINNERING + VERBOUWING DEEL II

Hele zonnige vrijdag dames,


Nou, na twee weekjes rust konden we weer aan de bak. Bob de Bouwer kon weer niet stilzitten, hahahaha! De verbouwing gaat gewoon door en nu was de slaapkamer aan de beurt! Daar lag dus ook blauwe vloerbedekking en de vitrage was na 19 jaar wel versleten, hihihii.


Nu denken jullie vast: hé, leuk die griekse rand, nou die heb ik al 17/18 jaar op de muur zitten, ooit toen zelf getamponeerd. Ik heb het geweten, joh, met pijn in mijn arm, schouder en nek. Maar was al die moeite toen wel waard. Maar nu was het wel tijd om er overheen te verven, was het een beetje zat geworden. De kozijnen hebben we ook na al die jaren maar wit geverfd. En met super hulp van schoonvaders ging het als een speer in het Paasweekend.


Hier ligt de laminaatvloer er al half in en ook de muren zijn wit. Of ik met de muren nog wat ga doen, weet ik nog niet... kan nog niks verzinnen of ik laat het zo.


Tadaaaa.... Bob de Bouwer heeft het voor elkaar hoor! hij is klaar met vloertje... Op 2de Paasdag konden we alles weer inruimen.


Gordijnen fris gewassen weer terug en bed zit in elkaar. Rechts kaptafel met spiegel erboven en ik sta met mijn rug tegen onze kledingkast aan om de foto te maken. Nu hebben we deze week nog donkerblauwe rolgordijnen gekocht om die koperen ploert buiten te houden en het is direkt heel donker in de slaapkamer, want de gordijnen zijn niet zo heel dik en diep blauw. Aangezien onze slaapkamer ook op het zuidwesten zit is een zonwerende en verduisterend rolgordijntje niet verkeerd, dacht ik zo.


Ikzelf en Bob natuurlijk ook, zijn apetrots op het eindresultaat en we hebben al heerlijk geslapen in het donker! Het volgende projekt is de schutting aan beide kanten in de tuin in de 1e week van mei ongeveer. De schutting heeft het ook zo een 17/18 jaar volgehouden en hangt aan alle kanten op half zeven, zeker na de laatste stormachtige dagen die we toen gehad hebben. Pfffttt, dat wordt helemaal bikkelen en aanpoten.

Maar goed het is nu nog maar net lente, eerst ff genieten. Vandaag wordt het 20 graden. Dus dames, dat wordt deuren open en tuinstoelen naar buiten en alvast wegdromen bij het doorbladeren van een touroperator boekje met al die zonnige bestemmingen. Vooruitlopend hierop, is het mooi als je je herinneringen aan zo een tropisch oord kan bewaren in een bijpassend doosje. Een ketting, een sleutelhanger, een kaartje van het favoriete restaurantje, maar natuurlijk ook al die mooie schelpen die je aan het strand hebt gevonden.

Werkwijze doosje:
* Neem cardstock 30 cm x 30 cm
* Ril deze op 10 cm en 20 cm
* Draai het cardstock een kwartslag en ril weer op 10 cm en 20 cm
* Versier het doosje naar eigen inzicht
* Knip en plak het doosje in elkaar


Door de vele gevarieerde patronen van het Ocean papier is het al een vrolijk geheel. De Lin & Lene stencils, zoals de zeester en de dolfijn zijn hier verhoogd opgeplakt met foampads. Met de Summer Holiday clear stamps het tropische klimaat toegevoegd door middel van een palmboompje en natuurlijk die koperen ploert, die lekker fel schijnt.

Werkwijze deksel:
*Neem cardstock 15,2 cm x 15,2 cm
* Ril deze op 2,5 cm en 12,7 cm
* Draai het cardstock weer een kwartslag en herhaal op 2,5 cm en 12,7 cm
* Versier de deksel naar eigen inzicht
* Knip en plak de deksel in elkaar.


De clear stamp op de deksel geeft het al aan. De allerbeste vakantie ever...die je nooit zal vergeten! Wat minischelpjes zijn vastgeplakt met tacky lijm en zit als een huis. Een bloementoefje met de mooie calla's maken het af.

Gebruikte materialen:
1201/0018 Lin & Lene stencil - zee items
6011/0022 Papierblok Summer Lovin'
6011/0036 Papierblok At the Movies
6020/0018 Joy!zelfklevende parels donkerblauw
6370/0056 Artificial Flowers
6370/0059 Artificial Flowers
6410/0027 Clear Stamps - ENG - Summer Holiday
6410/0097 Clear Stamps - ENG - Tropical Summer
8011/0553 Papierset Ocean
8099/0101 Paper for cardmaking - linnen structure white


Veel plezier met het maken van dit herinneringsdoosje en geniet vandaag van het mooie weer en het eventueel boeken van een heerlijke vakantie!

38 opmerkingen:

  1. Jaaaaa zeg, eindelijk hebben we lente en dan begin jij ons al lekker te maken voor een zonovergoten zomervakantie met je enige doosje!!! Heerlijk he zo'n donkere slaapkamer, ik heb blackout gordijnen en ben er ook dolblij mee!!

    Fijn weekend, xx Irene

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou...Bob en jij hebben niet direct stil gezeten de afgelopen dagen. Slaapkamer ziet er weer keurig uit, Wendy. Euh...Antoinette :o)
    En wat een leuke zomerse creaties. Past helemaal bij het weer van vandaag. 't Is weer genieten hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo zo zo.. ik bedoel maar het is even werk maar dan hebbie ook wat! Heerlijk opgeknapt lijkt mij! Wat fijn dat je hulp had, wat een beetje schuren en schilderen gaat best veel tijd inzitten. Jou BOB is toch ook wel van alle markten thuis.... knap dat hij dat zolang verborgen heeft gehouden hahahahahha.
    Je tropische bewaardoosje is heel schattig, leuk om daar inderdaad je vakantie herrinneringen in te bewaren ( hoeveel heb je er al?)
    Ziet er weer heel crea bea uit! Leuk gedaan!
    Groetjes Ada

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Antoinette, fijn he als je je huisje zo lekker op ziet knappen. Ik zie er altijd best tegenop om wat te gaan veranderen maar als het klaar is is het ongemak weer snel vergeten. Je zomers doosje is een vrolijke blikvanger, een leuk idee en mooi gemaakt.
    Lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zo klus vrouw, hihi Ja want als de bouwers bezig zijn heb je ook een oppervrouw nodig hè...en ééntje die ook opruimt en sopt!!! Je krijg een compleet nieuw huis zo! Die Bob de Bouwer kamer was een goed idee! hij is niet te stoppen hahahaha. Heb je nog wel tijd en geld om je prachtige doos te vullen met Tropical vakantie herinneringen!! Bedankt voor de gezelligheid Antoinette en ik wens je een klusvrij weekend!
    Liefs Gerie

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een lekker vrolijk herinneringsdoosje heb je gemaakt Antoinette....een sieraad om je herinneringen in te bewaren.
    Wat fijn dat de slaapkamer naar volle tevredenheid nu klaar is en al ingeslapen ook! Ziet er weer fris en fruitig uit.
    Succes met de schutting!
    Hoop dat het goed gaat met je ogen.
    xxx Margreet

    BeantwoordenVerwijderen
  7. wat een vrolijke doos zo leuk aan alle kanten!! en wees maar blij met zo bob de bouwer in huis want het is zo wel prachtig geworden en je kan mij de hand schudden want door die laatste storm lig mijn schutting ook zo goed als plat,haha
    groetjes corry

    BeantwoordenVerwijderen
  8. een mooi bewerkte doos Antoinette je verbouwing heb ik op facebook gevolgd gaat goed.
    Gr Karin

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi Antoinette wat een super mooi doosje! Alle kanten zijn zo mooi afgewerkt en is zoveel op te zien! Je hebt heel mooie kleuren en materialen gebruikt :)
    Groetjes Chantal

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hallo Antoinette,
    Lekker he zo'n heerlijk opgefriste slaapkamer, slaapt dubbel lekker als alles weer schoon en fris is.
    En je doosje ziet er ook heel gezellig uit, lekker vrolijke kleurtjes en leuke afbeeldingen.
    Groetjes van Marian.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Mooi doosje Antoinette.
    En het ziet er allemaal goed uit bij jullie in huis.
    Groetjes Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Jullie huis krijgt een complete metamorfose Antoinette dat is straks lekker genieten als het allemaal klaar is. En wat laat je ons op deze zonnige dag een mooie creatie zien.

    groetjes Hermien

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Dat ziet er weer heerlijk fris uit, Antoinette. Lekker hè, om na zoveel jaren weer eens te vernieuwen. Wij willen ook nog gaan verven, maar kijk nog wel even wanneer.
    Er moet nog zoveel gedaan worden.
    Wat heb je een leuk herinneringsdoosje gemaakt. Super!!

    Liefs, Sjanie

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hihi ik zag je bericht, keek ook tv,
    En werd toch lui........ Nu dan een reactie op je schitterende creatie en wat heerlijk dat je slaapkamer weer spic en span is! Groetjes, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  15. wat een prachtig zomers herinneringendoosje
    Succes met de verbouwing

    groetjes Corrie

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hoi Antoinette,
    Wat gaat het mooi worden bij jullie zo een opknapbeurt .Niet prettig maar achteraf heel blij dat het gedaan is .
    Wat een mooie creatie heb je gemaakt echt een zomers luxe doosje !!
    Groetjes Doris

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Nou jullie zijn lekker bezig geweest zie ik!! Lekker fris weer alles en je kunt altijd nog iets met de witte muur doen als je het zat bent toch? Mooi doosje gemaakt ziet er ingewikkeld uit, maar ik ben dan ook van het gemakkelijke..... . Veel succes met de schutting, zijn allemaal lekkere klusjes!! groetjes Marijke.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Prachtig herinneringsdoosje. Heel gaaf. En de slaapkamer ziet er ook prachtig uit. Wat een werk weer. Maar jullie kunnen met veel trots naar kijken
    Groetjes, Anja

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Prachtig herinneringsdoosje. Heel gaaf. En de slaapkamer ziet er ook prachtig uit. Wat een werk weer. Maar jullie kunnen met veel trots naar kijken
    Groetjes, Anja

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Prachtig herinneringsdoosje. Heel gaaf. En de slaapkamer ziet er ook prachtig uit. Wat een werk weer. Maar jullie kunnen met veel trots naar kijken
    Groetjes, Anja

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Mooi gemaakt Antoinette. Door die griep heb ik veel gemist op blog. Hoop nu de zon er is gauw op te kanppen op de camping. Hoe is het met de ogen? Daar ben ik heel benieuwd naar. gr leny

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Your ocean scene is too cute, love the shells. Wow your remodeled bedroom looks fabulous. The box is just wonderful with all your fun embellishments.

    Hugs diane

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Heerlijk hè, om de boel weer eens goed onderhanden te nemen en te verfrissen? Eens in de zoveel tijd is het gewoon nodig. Jullie nieuwe vloer ziet er goed uit, wat zal het lekker slapen zijn in een nieuwe kamer! Geniet ervan Antoinette! Ik ga nog even genieten van je tropische verrassing, enig doosje met de schelpjes en kleurtjes! Groetjes, Ira
    ♥Ira’s Crea Corner♥

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Hoi hoi Antoinette,
    jullie hebben echt wel hard gewerkt met een prachtresultaat!
    Wat leuk dat je een werkwijzer neerzet bij het doosje!
    Bedankt!!!
    Het is een prachtdoosje geworden!
    Liefs van martha

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Heerlijk om weer een mooie frisse slaapkamer te hebben. Soms is het wel weer eens nodig.
    Wat een leuk tropisch kadoosje!
    Groetjes Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Hoi Antoinette,
    wat lekker als je slaapkamer weer schoon en lekker fris is..ik zag de foto's al voorbij komen op FB,jij was denk ik de toezicht houder..die moeten er ook zijn..
    Je doosje met tropische uitstraling ziet er prachtig uit,
    liefs Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Hoi Antoinette
    leuk dat de werken zo op schieten
    tof doosje met tropische kleuren
    grtjs Lisbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Prachtig doosje heb je gemaakt en wat heb je leuke mallen gebruikt.
    De kleuren zijn ook prachtig.

    Groetjes Karla

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Hoi Anoinette,

    Leuke box. Mooie kleuren.

    Tof dat je kamer af is.

    grtjs
    Claudia

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Wauw, Antoinette.
    jullie hebben echt voorjaarskriebels.
    hihihi,maar dan ben je ook weer voor jaren klaar toch.
    Je slaapkamer ziet er weer toppie uit zo.
    En je box.
    Wat een prachtige kleurtjes.
    Ik vind hem super!!

    Groetjes Giny

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Ha die Antoinette,
    meer zomers kan het bijna niet worden! Wat een gaaf kaartje en een enige doos. Zo vrolijk, je wordt er gewoon helemaal blij van. EN van jullie slaapkamer natuurlijk. Wat kun je daar van genieten he? Zo lekker alles geverfd en nieuw vloer.
    En de vakantie geboekt zag ik al op FB! Heerlijk, de voorpret kan beginnen!
    Groetjes,
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. P.s. zie nu dat je 'kaart' de bovenkant van de deksel is! Whahahaha...misverstandje.

      Verwijderen
  32. Schitterend en heel mooi doosje. Erg leuk gemaakt.
    Groetjes Maria

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Zoooooo jullie hebben wel heel hard gewerkt.En het resultaat is schitterend.Dat je nog tijd hebt gevonden voor het prachtige vakantie doosje.Heel mooi gemaakt en leuk dat je de beschrijving er bij hebt gedaan.Geniet van het mooie weer de komende dagen.groetjes Margo.

    BeantwoordenVerwijderen
  34. zo al weer klaar met klussen meid en het is mooi geworden

    en ook nog een mooi vakantie doosje er ook nog bij gemaakt lekker vrolijk zo

    gr roelie

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Zo, dat Bob de bouwer mooi gedaan. Je herinneringsdoosje is ook helemaal top lekkere vrolijke kleuren. Fijn dat je maten met ons heb willen delen misschien dat ik hem ook eens ga freubelen. Veel liefs Elles

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Hallo Antoinette! Prachtig is het doosje geworden! Bedankt voor de maten! groetjes Willy

    BeantwoordenVerwijderen