dinsdag 13 juni 2017

BEAUTIFUL PRINCESS : TEXTIELVERHARDER

Hallo allemaal,

Voor dit lieve babykaartje heb ik eens stofjes op mijn kaart aangebracht. Kan je stof stansen dan? Jazeker, maar dan moet deze wel eerst behandeld worden en wel met Hard Sealer van Joy!crafts.

Hard sealer is een veelzijdig en transparant drogend product voor het verharden van textiel en papier. Het textiel kan na verharden met een snijstencil en de Trouvaille uitgesneden worden. Door middel van een foto tutorial zal ik uitleggen hoe je te werk gaat, iets verderop in dit bericht.


De basis is gemaakt van roze en wit linnenkarton. Daarop is het designpapier uit de serie La vie est Belle Little Miracle gemat. In dit blok zit alles wat je nodig hebt zoals designpapier, superleuke plaatjes, labels, banners, tabtekstjes, bingokaartjes enz. Binnen een mum van tijd heb je een mooie samengesteld geboortekaartje. Uit de nieuwe sc@plijn zijn de woorden afkomstig, gestanst uit zwart kraft papier. Het lint heeft een prachtige glimmende look en geeft dus beetje bling aan je creatie. Aan de uiteinde twee knoopjes gelegd en aan de achterkant vastgezet.

Dan nu over naar uitleg over de Hard Sealer. 


Hierboven zie je een vrij gedetailleerd stencil waarbij geprobeerd is om ZONDER hard sealer uit stof te stansen. Wat er gebeurt is, dat de stof behoorlijk gaat rafelen en ook niet los komt uit de stof, kortom prullenbakwaardig.


Als we nu de hard sealer er bij gaan pakken, dan knippen we eerst een stuk stof uit, net even wat groter dan het stencil en smeren we die rijkelijk in. Je ziet witte strepen, dat mag best, want het droogt transparant op, handig he? Het lapje stof kan ook drogen om de heattool te gebruiken, maar niet te dichtbij. Mocht je echt om het hand zitten, houd dan het lapje stof voor een ventilator, hihi...


Als het opgedroogd is, voelt de stof wat ruw en ook harder aan. We gaan het stencil stansen en kijk eens hoe scherp deze het uit de stof snijdt, zelfs zonder te rafelen!


Zelfs de kleinste details erin worden perfect weergegeven.


Ook is het mogelijk om de stof te embossen. Doordat de stof wat harder is blijft de embossing heel goed zichtbaar, net zoals in papier.


Uiteraard is het ook mogelijk om met inkt er een extra accent aan te geven d.m.v. de blending tool.


Hier nog even een close up van de eindeloze rand met swirls uit verharde stof, geëmbosst en bewerkt met inkt. Ik heb zelfs van te voren de stoffen bloemetjes bewerkt met de hard sealer, wat werkt dat geweldig! Dan heb je ook weer wat bijzonders en unieks als toevoeging op je kaart.


Dus wil je meer werken met meer stofjes op je kaart? Ga dan aan de slag met de Hard Sealer en laat je fantasie de vrije loop, want het eindigt echt niet bij toepassing op een kaart. Denk aan Mixed Media projecten, het waterafstotend maken van deco produkten voor in de tuin etc...!

Heel hartelijk dank voor het langskomen, fijne dag en tot de volgende keer.


Gebruikte materialen:
6002/0384 Snijstencil - roll up roses
6002/0652 Snij-embosstencil 3D - roos swirl
6002/0649 Snij-embosstencil - achtergrond eindeloos swirls
6002/0914 Scr@p stencil - beautiful – love kit
6002/2050 Snij-embossstencil (2st) - Sterren
6011/0384 Stans-designpapierblok - baby
6020/0016 Zelfklevende parels roze
6300/0222 Ribbon sheer with satin & rainbow stripes
6380/0508 Add- ies baby
6500/0219 Hard sealer
8089/0214 Kraft papier - zwart
8099/0101 Papier - linnen structuur – wit

13 opmerkingen:

  1. Wat een mooie kaart heb je gemaakt Antoinette, heel lief qua uitstraling ook. Duidelijke uitleg van de textielverharder, dank je wel.
    Lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou dat is superleuk, zeg. Komt op mijn verlanglijstje voor de beurs te staan. Ik heb wel eens geprobeerd wat te stansen van stof, maar dat is een drama. Mooi product!
    Wat ook mooi is, is je kaart! Ik vind hem enig!!
    Groetjes,
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. GAAF Antoinette en je uitleg is weer top!!! Het is een prachtig kaartje wat zeg ik Beautiful!!!! Dit was vast een ingepland bericht maar hoop dat je kunt genieten van de berichtjes van ons en hoop dat je niet te veel pijn hebt??!!!!!! en de operatie goed is gegaan!! Hou je taai hè!
    Liefs Gerie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dit heb je weer geweldig gedaan en wat fijn dat je zo'n duidelijke uitleg erbij gegeven hebt! Top kaartje weer
    Groetjes,
    Ada

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtig is ie geworden, leuk spul die verharder.
    gr Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een prachtig babykaartje. Bedankt voor de duidelijke uitleg hoe je de stof verharder kunt gebruiken. Geweldig dat je dan ook zo'n gedetailleerde stans voor stof kunt gebruiken.
    Groetjes, Wies

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Aller eerst bedankt voor jouw bezoekje.
    En zo raar dat ik hier niet meer ben geweest. Je verschijnt niet meer in mijn leeslijst, even kijken wat de oorzaak is. Ik heb je eerdere berichten gelezen en hoop dat de operatie en het herstel naar wens verloopt. Sterkte!
    Jouw kaartje vandaag is een parel! En zo bedankt voor de tip, want ik verwerk ook wel eens stofjes op een kaart en toevallig heb ik er vandaag 1 ingepland. Ik plak mijn stof op dubbelzijdige plakband, lukt ook, maar ik stanste nog geen vormen uit. Jouw kaart is ZO knap en LIEF. En de snijmal van Joy is ontzettend tof!
    Groetjes Sarah

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ohh woww wat een geweldige uitleg van iets waar ik zo gek op ben, stofjes dus! Ik ga hier zeker mee aan de slag. Dank voor de tip en wat is je kaart een plaatje geworden zeg !
    Ik ben weer terug van weggeweest dus kom ik hier voortaan weer regelmatig een bezoekje brengen.
    Groetjes, Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Heel erg mooi deze lieve kaart. Toen ik met kaarten maken begon, heel veel jaar geleden, heb ik ook eens kerstkaarten gemaakt met stofjes en verharder.
    Maar leuk gedaan hoor. Lukt het allemaal een beetje?
    Groetjes van Marian.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi hoi antoinette,
    Allereerst ben ik natuurlijk benieuwd hoe het met je gaat,hopelijk is de operatie gelukt! Wat leuk zeg dat je met verharde zo ook je stofjes kunt bewerken en zo gemakkelijk ga ik toch ok eens proberen, je hebt een hele leuke kaart gemaakt!
    Liefs van Martha

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Prachtige kaart en heel mooi en leuk de stofjes op je kaart. Alles past weer perfect bij elkaar
    Groetjes, Anja

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Het enige voordeel van de operatie is natuurlijk dat jij nu lekker even de tijd kunt nemen om alle blogs eens goed bij te lezen ook een fijne bezigheid.
    Met het weer tref je het ook wel maar het is wellicht een beetje te heet met dat gips of niet?
    Wat een lieve kaart is dit met dat schattige baby'tje er op en de gave bloenhoekjes!
    Goed uitgelegd die stans met tectielverharder,het ziet er inderdaad perfect uit!
    Leuk dat je het dan ook nog kunt beinkten enzo.
    Beterschap en heel veel groetjes.
    Maia

    BeantwoordenVerwijderen