dinsdag 24 september 2013

HOLA AMIGOS!!!


Goedemiddag ladies and gentlepeople,

We zijn weer terug van vakantie en de nodige vitamines dus opgedaan op het eiland Tenerife. Drie weken zon, zee strand. Ohhh zo heerlijk!! Op alle foto´s kan je klikken om groter te maken...:)


Kreeg in de eerste week wel last van afkickverschijnselen, rare handen die alsmaar rondjes bleven draaien, nachtmerries van BESTIE-ogen, kramp in mijn vingers die knip bewegingen wilde blijven maken, hihihihihi! Is daar wat tegen te doen of moet ik nou naar een speciale kliniek? Nee hoor, alles ging toppie, TOP VAKANTIE!

We verbleven in Parque Santiago IV in Playa de las Americas. Appartementje met alles erop en eraan en steviggebruik gemaakt van de oven! En natuurlijk ook uit eten. Veel aan het strand gelegen en af en toe aan het zwembad. De eerste anderhalve week lekker uitgerust en toen 2 dagen een auto gehuurd.

Parque Santiago IV


Toedeloe zie je aan de overkant!
De lunch arriveerd!









Lekker dobberen op mijn luchtbedje in de baai! En s-middags altijd op het strand eten. Arjan vindt het altijd prettig om ff het strand te verlaten en zorgde hij voor de lunch! En ohhh... iedere keer was het dus een verrassing ....! luxe joh...Broodje sardientjes, broodje gezond, broodje omelet offfff zelfs een stuk taart !!!! Broodje tonijn....offf een halve meloen opslurpen!!! En als we bij het zwembad bleven, gingen we naar ons appartement, hamburgers maken. Vers gehakt bij de slager gehaald , rode ui, knoflook en hamburgerbroodjes. Of we hadden hotdogs....

Pino Gordo
Nog een grotere PINO in beeld!!!
Het eerste uitstapje met de tuut was over het eiland crossen. We hebben het plaatsje Vilaflor op 1500meter hoogte aangedaan en even buiten het plaatsje Vilaflor groeien 2 gigantische dennen dicht bij elkaar. De 2 Canarische dennen hebben zelfs een eigen naam. De dikste heet "Pino Gordo". Even verderop staat "Pino de las dos Pernadas". Deze boom is minder dik maar wel hoger. De leeftijd van de bomen wordt geschat op 700 a 800 jaar. PINO GORDO heeft een omtrek van 9,36 meter en een hoogte van ongeveer 46 meter!!!

Toen ging de reis verder naar het Parque Nacional del Teide. El Teide of Pico del Teide is de grootste vulkaan van het eiland Tenerife, een van de Canarische Eilanden.
The Big TWO BOSSES!

Met zijn 3718 meter boven zeeniveau en 7000 meter boven de zeebodem is het de hoogste berg van Spanje. 
De Teide is een jonge vulkaan in de oude caldera ( krater) van Las Cañadas. 150.000 jaar geleden leidde een grote eruptie tot de vorming van een caldera in Las Cañadas met een afmeting van 16 km in de oost-westrichting en 9 km in de noord-zuidrichting. De vulkaan en het omringende gebied meet 18900 ha en wordt het Parque Nacional del Teide genoemd. Sinds 2007 is dit gebied opgenomen in de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Uiteraard is er een kabelbaan die je naar de krater van de vulkaan brengt....ja doeiiiii... moet je kijken...Als een blik SARDIENTJES in het bakkie.... echt niet he! En nog 25 euri vragen ook, hahahaha!
  

En het landschap verandert iedere keer weer. Het zand van gewoon licht bruin naar zwart en dan weer rood naar een mosterd kleur en OOK ja,ja, groen!!! Rotsen en stenen zijn wit, zwart, rood, bruin, geel en ook groen...ongelofelijk hoe zo een vulkaan dat allemaal in samenwerking met de natuur voor elkaar krijgt!!

En dan rij je opeens weer in de bossen aan de andere kant van het eiland!! Met ook nog leuke salamandertjes onderweg bij een pitstop!

Jodelaaaaahiiitieee!!!
Salamandertje met blauwe stipjes!!

Toen was het tijd om te winkelen in Santa Cruz bij EL CORTE INGLES. Vergelijk het maar met de Bijenkorf,maar dan een stukje chiquer. Een gebouw van 7 verdiepingen en ook nog twee onderlagen, bestaande uit een supermarkt en een autowasserette. Op de 7de verdieping is een GIGA restaurant met uitzicht over de haven en de zee! Nou als ze hier de DRIE DOLDWAZE DAGEN gaan houden , berg je dan maar! hahahahahaa....


Toen zijn we gesjeesd naar het stadje Candelaria.Candelaria is een oud vissersdorp op ongeveer 20 kilometer van de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife. Deze plaats is in de laatste jaren enorm gegroeid en is inmiddels een forensenplaats voor mensen die in de stad Santa Cruz werken. De belangrijkste trekpleister van dit dorp is Maagd van Candelaria ("Virgen de Candelaria") patroonheilige van de Canarische Eilanden, die wordt vereerd in de basiliek van onze lieve Vrouwe van Candelaria.
Maagd van Candelaria

En eigenlijk hoef je niet religieus te zijn om de uiterlijke schoonheid van deze kerk te waarderen. De drieschepige basiliek is in de kleuren wit met camee uitgevoerd en telt drie torens. Het heilige gebouw is nog erg jong. Het stamt uit het jaar 1959. Achter het altaar bevindt zich de belangrijkste katholieke relikwie van het eiland: de Virgin de Candalaria. De heilige maagd is op opvallende wijze ingebouwd in de muur. Twee keer per jaar komen pelgrims van het hele eiland naar dit belangrijke bedevaartsoord. De eerste keer is op 2 februari, op de naamdag van Candelaria. De tweede keer is de grootste bedevaart van heel de Canarische Eilanden. Deze vindt plaats tijdens Maria Hemelvaartsdag, op 15 augustus. 
Natuurlijk mocht je geen foto's maken, maar ja, je weet het ....toch doen!! Vond het zo mooi!



Het glas in lood was ook prachtig om te zien!



Naast de basiliek staan ook nog 9 grote indrukwekkende bronzen beelden van de Guanchen. Dit waren hoofdmannen die als eerst op het eiland Tenerife leefde.


Candelaria staat ook bekend om zijn mooie kade. Aan deze kade slaan de golven stuk op de rotsen. Er ontstaan hierdoor meters hoge opspattingen van het water. Dat hebben we geweten... hihihihi... veel foto's van gemaakt. Het was maar voor de helft begaanbaar ,want het was afgesloten voor renovatie , hoop ik, want je voelde de kade gewoon trillen onder je!


En als laatste de mooie balkons van de casas!!!!


Hierna was het wel welletjes en zijn we bij een superdesuperrrrr....markt onderweg terug boodschappen gaan doen en hebben heerlijk gegeten in ons optrekje! Daarna was het weer vroeg naar bed , want de volgende dag stond een dagje LORO PARQUE op het programma.

Maar als jullie het niet erg vinden ga ik nu ook ff op 1 oor! Tis nu kwart over twaalf en ben eigenlijk nog lang niet klaar met mijn reportage, hahahahaha!!! Welterusten en tot morgen...


30 opmerkingen:

  1. Hallo Antoinette,
    Was vandaag vroeg wakker en ja, dan zet je de pc maar aan. Eens even kijken wat er allemaal te beleven valt hier en oeps....daar zag ik dat je terug bent van vakantie. Dus heerlijk zitten lezen wat je allemaal gedaan en gezien hebt daar. Kan me voorstellen dat het een fijne tijd is geweest en dat je nu hier weer af moet kicken.
    Fijne dag vandaag.
    Groetjes Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. zo wat een heerlijke vakantie gehad zeg en mooie foto's ook.
    groeten Lenie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Antoinette.
    Als ik je reisverslag zo lees heb jij een super vakantie gehad.
    Prachtige foto's heb je gemaakt.
    Groetjes Maria

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Antoinette!
    Wat een geweldig reisverslag!
    Het lijkt wel een reisbrochure maar dan een heeeeeele enthoustiaste!
    Wat doe je dat toch leuk....!!
    Heerlijk toch dat jullie zo genoten hebben en vol enthousiasme terug kunnen kijken op een geweldige vakantie! Kun je er weer even tegen aan! En nou gauw weer aan de knutsel ;-)
    Groetjes Jacomijn

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oooo super allemaal. Omdat wij er ook geweest zijn herken ik veel dingen. Maar ik zie ook dat we eigenlijk terug moeten, want ik zie ook mooie dingen die wij niet gezien hebben. Ik ben benieuwd naar het Loro parc dat vonden wij ook zo mooi. Die dolfijnen en orka show, prachtig!!!
    Je hebt in iedergeval een super vakantie gehad.
    Liefs,
    Yvonne.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een geweldige impressie van Tenerife, zie je hier verschijnen. Mooie foto's, goed beschreven, je zou zo in de reisgids kunnen gaan staan. Geweldige dat jullie zo'n leuke vakantie hebben gehad en zo hebben genoten. Geniet nog even na, en het weertje is hier redelijk dus hoef je ook niet meteen twee truien aan te trekken omdat je het koud hebt. Tot gauw weer, groetjes Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooie foto,s Antoinette en fijn dat je weer in blogland aangekomen bent.
    Gr Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Antoinette,
    Prachtige foto's en een leuk verhaal! Fijn dat jullie zo genoten hebben.
    groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een geweldig mooi reisverslag heb je gemaakt en de foto's zijn superleuk. Jullie hebben heerlijk genoten zie ik wel, je kunt er weer tegen. Die afkickverschijnselen herken ik wel hihi.
    fijne dag, liefs Hanny♥
    http://tierelantijntjes.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Zo te lezen hebben jullie een super mooie vakantie gehad, eb heerlijk genoten.
    u nog even lekker nagenieten.
    De foto's zijn prachtig, met een mooi uitgebreid verslag.

    Liefs,
    Sjanie

    BeantwoordenVerwijderen
  11. What a fantastic place .....lucky you I wish I was there too
    Hugs Susie xx

    BeantwoordenVerwijderen
  12. wat leuk om dit bericht tezen, mooi geschreven. tjee...wat een vakantie...foto's lijken zo uit een tijdschrift te komen..hihi. mooie ervaring rijker!
    fijne dag.
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Prachtige foto's Antoinette...wat hebben jullie genoten van deze supervakantie...leuk dat je ons mee laat genieten!
    xxx Margreet

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hi Antoinette,
    Wat een superverhaal. Je hebt me heel erg nieuwsgierig en trekkerig gemaakt naar dit volgens je verhaal fantastische eiland. Kom maar op met deel 2. Maar je mag wel eerder naar bed, als je dan maar eerder begint. Grapje hihihi
    Gr Leny w

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hoi Antoinette,

    Wat een super verslag van een SUPER leuke en mooie vakantie. Erg leuk dat je ons dit ook laat zien, ik heb ervan genoten!!!!

    Gr Hannie

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hoi Antoinette,
    Welkom terug, ik heb je verhalen gemist hoor! Maar je hebt nu wel een prachtig reisverslag en wat heerlijk dat jullie zo hebben genoten, en het ziet er meer dan goed uit allemaal! Geniet nog maar lekker na en ik kijk al uit naar deel 2, hihi.
    Liefs Gerie

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wij zijn in mei naar Lanzarote geweest, ook enthousiast over dat fantastisch eiland, maar door jouw verhaal wil ik ook wel naar dit eiland... Gelukkig ben je weer terug, kun je weer aan de knutsel en ons verblijden met prachtige creaties én verslagen! Lieve groetjes, Marlies

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Welkom terug! Nu kan ik gelijk zien hoe je er in het echie uit ziet, haha. Tot gauw maar met een kaartje zou ik zeggen !!!
    Groetjes martine

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Antoinette, zo te zien hebben jullie een geweldige vakantie gehad.
    Mooie foto's gemaakt, ik krijg weer zin om ook te vertrekken (helaas 't kan niet).
    Zo leuk dat we even mogen meegenieten van je reis.
    Genoeg vitamientjes opgedaan?
    OK, dan zien we weldra weer een kaartje verschijnen.
    Groetjes,
    Carla

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat een leuk reisverslag met zoveel mooie foto's! Logisch dat je genoten hebt, dat zou ik ook kunnen op zo'n mooie vakantiebestemming.. ha,ha!!
    groetjes
    Aukje

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Welkom terug Antoinette!!
    Ik weet precies hoe fijn je het hebt gehad want we zijn er 2x geweest en........in precies hetzelfde complex waar we de 2e keer een penthouse in de ronde toren kregen (verwennerij omdat de vlucht zo'n vertraging had opgelopen..te gek!!!).

    xx Irene

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat heb je een geweldig reisverslag geschreven Antoinette en supergave foto's erbij geplaatst, ik heb er van genoten, wat een heerlijke vakantie hebben jullie gehad, toppie!
    Liefs van Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat hebben jullie genoten zo te lezen heerlijk...

    Groetjes Hermien

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wow Antoinette, wat hebben jullie een prachtige reis gehad. Superleuke foto's en een geweldig reisverslag.

    Groetjes,
    Nans

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Prachtig verhaal Antoinette en schitterende foto's heerlijk dat jullie zo genoten hebben, liefs van Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  26. wat een mooi verhaal meid en prachtige foto,sjullie hebben wel genoten

    lieve gr roelie

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Welkom terug.Prachtige foto's en leuk dat jullie zo genoten hebben.groetjes Margo.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Welkom thuis Antoinette! Wat een prachtige foto's heb je gemaakt en wat een leuk reisverslag. Ik lees het zo weg! Fijn dat jullie zo genoten hebben. Het ziet er allemaal prachtig uit!

    Groetjes,

    Natasja

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Eindelijk even de tijd genomen om je
    mooie verslag te lezen, wat een plezier
    hebben jullie gehad, zo gezellig en
    zo mooi daar, wowww daar kan je nu
    nog op teren joh, wat geweldig.
    Dit zijn vakanties die het echt waard
    zijn en waar je zeker van opknapt.
    Toen ik in Portugal was ben ik ook
    nog met mijn vriendin een dagje naar
    Spanje geweest, we wonen vlak aan de
    grens, en zijn we ook in El Corte
    Inglés geweest, dus ik weet waar
    je het over hebt, helemaal geweldig
    toch, wowieee.
    Leuk verhaal, en mooi geschreven ☺
    Liefsss Erica ☼

    BeantwoordenVerwijderen