vrijdag 11 juli 2014

ZAND TUSSEN MIJN TENEN

Hello ladies van het goede leven,

Eerst een heel hartelijk welkom aan mijn nieuwe volgertjes. Super leuk dat jullie mij gevonden hebben. Als jullie ook een blog hebben kunnen jullie het in jullie commentaar er even bijzetten? Want van sommige kon ik het niet vinden.

Komen we nog aan de zomer toe?? De laatste tijd is het maar raar gesteld... laten we hopen dat het nog wat wordt met die zonnenstralen en dat we kunnen vertoeven op een Hollands strandje ofzo... Alleen, al dat zand in je oren, tussen je billen en dan ook nog op plaatsen waar je het nooit had verwacht.... hahahaha!!!!


Het wordt tijd dat we de hele dag met onze blote voeten kunnen lopen en geen schoenen met sokken aan hoeven. Wat voor soort slippers of sandalen hebben jullie? En hoeveel? Wat loopt het lekkerst op zo een zomerse dag....denk toch wel blote voetjes.....of toch.....

 Sportief?



Comfortabel? hihihi


Met een geurtje misschien? Ieuwwwwww getver!!



Maarrrr, natuurlijk niet te vergeten..... CREATIEF!!!

Ik heb mij maar weer gewaand in het dromerige idee en heb mijn eigen strand gemaakt met daarbij passend schoeisel om op te lopen langs de boulevard.


De basis is kraftkarton met daarop wit linnenkarton en een designpapier uit het Under the Sea Paperbloc. Ook het strand is nagebootst met kraft en heb uit de losse pols twee keer een golf rand getekend en bewerkt met bruine distressinkt. De voorste rand is met foampads opgeplakt om diepte te geven. De leuke palmboom en de moderne beklede parasol geven een verkoelende schaduw als je even wilt ontsnappen aan de zonnestralen. Alhoewel, de zee ook aanlokkelijk is met zijn heldere turquoise kleur. Dit zijn bijna alle ingrediënten voor een geslaagde beachparty.

Het enige wat ontbreekt zijn natuurlijk je nieuwe slippers, waarmee succes verzekerd is! Hier volgt een stap voor stap uitleg. De benodigheden zijn:
* Snij stencil Bille's babyshoes, het voetzooltje
* Designpapier met leuk patroon passend bij je kaart
* Wit karton of gekleurd karton voor de buitenste rand van de slipper
* Lint 3 mm breed
* Plakpareltjes
* Charms


Stap 1:
Leg het stencil op het designpapier en snij deze volgens de normale manier uit met de stansmachine. Eventueel de randen distressen.


Stap 2:
Neem het stuk karton en trek het voetzooltje om met een potlood en knip deze uit.



Stap 3:
Plak het desingpapier op het karton en maak met een eyelet tool 3 gaatjes. Dit is voor het lint om de bandjes van het slippertje te maken. 1 in het midden aan de bovenkant en twee aan de zijkanten op gepaste hoogte.


Stap 4:
Neem 2 reepjes lint en verwerk deze door de gemaakte gaatjes en plak ze aan de achterkant vast met tape. Om de lintjes nu een goede vorm te laten krijgen, kan je handmatig de lintjes even vervormen en het tape weer goed doen, totdat het gewenste resultaat is bereikt.



Stap 5:
Plak als afwerking in de onderste twee gaatjes je gekozen kleur pareltjes en op de voorkant van het lint je charm of uitgeknipt stempeltje in de vorm van een zeester, een echt minischelpje of een leuke brad. En laat dit goed drogen voordat je de slippertjes op je kaart verwerkt.


Heel veel succes en plezier met het maken van jullie strandslippers!

40 opmerkingen:

  1. Wauwww Antoinette, hij is supergaaf!!! Zal zelf echter geen slippers dragen, kan daar echt niet tegen, dat ding tussen mijn tenen. Hoop volgende week gewoon lekker op mijn blote voeten over het Texelse strand te kunnen lopen, laat maar komen die zon! Dat zand nemen we wel voor lief.
    Liefs, Diana

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk hoor zo'n vrolijke en gezellige zomerse kaart, krijg gelijk zin in zon en strand en zee hahahaha, fijne vakantie ☺
    Een leuk en gezellig (knutsel) weekend alvast ☼
    Liefsss van Erica
    {Heidebloempjuh}

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk gemaakt! en ik loop al sinds mei op mijn teenslippers heerlijk vind ik dat.
    Fijne dag
    groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een superleuk idee!!!! En wat een super zomers kaartje is dit....geweldig!!!
    Liefs Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi antoinette,
    Een koppie koffie en dan op jouw blog kijken, want dat is altijd een heel verhaal! Maar het is weer een gezellige post hoor en je slippers en de bijbehorende uitleg zal voor velen heel handig zijn en leuk om te doen. En teenslippers die horen bij de zomer....heerlijk!!! Ik heb Birkenstocks teen slippers....krijg je als je ouder wordt, dan gaat comfort ook meespelen...Maar die schuimslippertjes zal ik ook wat versleten hebben in alle kleuren, hihi. Je heerlijke zomerse strandkaartje is geweldig!! Bedankt voor je leuke post tijdens mijn koffietijd en fijne zomerse dagen!!
    Lieve groetjes van Gerie

    BeantwoordenVerwijderen
  6. wat een gaaf zomers kaartje is dit....geweldig!!!
    Groetjes Trudy

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ohh...dat is heerlijk genieten op het prachtige strand. Helaas geen strandweer nu, het is grijs, bewolkt en af en toe motregent het..
    Superleuk is je kaart en je tutorial had ik pas op het Joy! blog gelezen, leuk.
    Groetjes Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Antoinette,
    deze kaart zag ik al voorbij zwemmen op FB, maar leuk om deze nu op je blog te zien mét uitleg, het zijn echt gave slippertjes en komen mooi uit op je prachtige kaart..voor mij geen teenslippers, ik hou het bij lekkere Wolky sandalen of bandschoentjes, mijn voetjes griezelen van teenslippers...liefs Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Niets is heerlijker dan teenslippers in de zomer en zand tussen mijn tenen is niet erg. Je kaart is super en de uitleg is duidelijk ik ga het vast een keer proberen. Fijn weekend. Veel liefs Elles

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hahaha weer een hilarische blog post schitterend hoe bedenk je het toch altijd weer!
    Je kaart is een toppertje heerlijk strand/teenslipper gevoel ;-) ik heb ze lekker aan van die zwarte van Esprit met subtiele zwarte glittertjes ;-)
    Heerlijk genieten van deze zomerdag!
    Liefs Jacomijn
    ps. Bedankt voor je tutorial !

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hallo antoinette,
    Hartelijk bedankt voor dat leuke voorbeeld. Een heel gezellige zomerse kaart.
    Ja het verschil is in nederland wel groot op dit moment, want wij hebben hier al een paar dagen, schitterend zonnig en warm weer 24 graden.e nederland dat in friesland, wij zitten nu aan de goede kant, vaak is het andersom, dus wij genieten nu
    Ik hoop dat het bij jullie ook snel veranderd.
    Groetjes van Marian.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een leuke post is dit weer Antoinette, over slippertjes, heerlijk in de zomer slippertjes aan, ik kies wel een beetje voor degelijkheid, van birckstock of van ecco heb ik ze, want we moeten toch heel wat kilometers afleggen op onze voetjes, Wat jij hebt gemaakt is echt super gaaf, mooi dat groenachtige, en dan die slippertjes, geweldig, je zou er zo in weg willen flaneren. Super gemaakt. Fijn weekend, groetjes, Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wauw geweldig !
    Een leuke zomerse kaart. Superleuk met de tenenslippers erop. Dit heb je weer schitterend gemaakt.
    Groetjes,
    Carla

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Super leuke en originele kaart, Antoinette.
    En wat handig zo'n duidelijke uitleg erbij!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. hoi antoinette
    wat lig ik in een deuk bij het zien van die foto's van de teenslippers,haha en je kaart ziet er heerlijk zomers uit met die mooi gemaakte slippers erop
    groetjes corry

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hoi Antoinette,wat een vrolijk zomers kaartje.Leuk verhaal er weer bij,en wat een fijne uitleg van de slipper.Echt superssssss. groetjes Margo.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. heel erg gaaf gedaan Antoinette het is een super leuke kaart geworden.
    Gr Karin

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Prachtige zomerse kaart!!
    Hele mooie kleuren. Leuk die teenslippertjes.
    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat heb je dit supergaaf gemaakt Antoinette, echt leuk die slippertjes.
    Liefs van Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Krijg helemaal zin in de vakantie (over een maand of 4 mogen wij, ha ha ha!) Maar de voorpret is er al. Enige kaart heb je gemaakt met je mooie strandscène. Ik vind alles fijn om te lopen, blote pootjes, slippertjes en hakjes, net waar ik zin in heb (oké, geen hakken in het zand dan ;-) Groetjes, Ira
    Ira’s Crea Corner

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wauwww wat een gaaf kaartje geweldig leuk die kleine slippertjes

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat een leuke kaart Antoinette..goed voor een instant vakantiegevoel...Leuk zoals je de tutorial in beeld hebt gebracht...bedankt voor de inspiratie, lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Leuke tutorial Antoinette!! En wat een hele leuke en gezellig zomerse kaart zeg!! Heb jij er wel eens over nagedacht om een boek te schrijven.....meid wat kun jij leuk vertellen zeg!! Geweldig, altijd lachen met jouw verhalen!
    Fijn weekend, Liefs, Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  24. hi hi wat een idee weer zomer slippers


    een mooie zomers kaart geworden met leuke details er bij en mooie kleuren

    op moment wel zomers weer


    dus nu genieten maar

    lieve gr roelie

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Zal mij niet gebeuren zand tussen mijn teenslip tenen.. kan ik ECHT niet tegen!
    Maar wat een schiiterend verhaal en leuk uitgelegd! Helemaal toppie!
    Je kaart is weer beeldschoon met veel liefde en aandacht gemaakt!

    Groetjes
    Ada

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Ohhhh wat mooi Antoinette ga het ook eens proberen temaken.Groetjes Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Een prachtige kaart Antoinette met een superleuke tutorial.

    Groetjes,
    Nans

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Ziet er superleuk uit...en bedankt voor de uitleg...ziet er weer toppie uit:-)

    Groetjes,Willy

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Wat gaaf ziet er dit weer uit zeg, zo ontzettend leuk gemaakt en ook nog alle foto's met voorbeelden en uitleg erbij, handiger kan het haast niet. Lekker zomers', genieten als het kan hoor!
    Fijn weekend, liefs Hanny♥,
    http://tierelantijntjes.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Helemaal te gek weer! Ik moet er niet aan denken, kan geen teenslippers verdragen tussen mijn tenen, maar lekkere espadrilles of gewone slippers zitten ook heerlijk. Geniet van een heerlijke vakantie! Lieve groetjes, Marlies

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Wat een heerlijk verhaal. En een schitterende kaart. Heel mooi. De strandslipper vind ik super. En de uitleg is super.
    Groetjes, Anja

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Hoi Antoinette. Wat een prachtgie zomerse kaart. Wat leuke slippers. Geweldig gemaakt. Je verhaal is ook weer leuke met alle slippers. Hopelijk blijft het mooi weer. Hier is het 25 graden! Groeten Trijntje

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Wat gaaf zo met die slippers Antoinette!!
    Echt een plaatje

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Schitterend gemaakt Antoinette, wat een leuke tutorial. Leuk dat je het op je blog plaatst.
    Hi hi je mag gerust thee komen drinken hoor. Groetjes Maria

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Hoi Antoinette,
    wat een ontzettend leuke kaart! Mooi ok dat je de tekst met embossingpoeder hebt gemaakt (toch?) Enne....kun je die enige teenslippers ook even in maatje 38,5 maken??
    Alvast hartelijk dank! ;-)
    Lieve groetjes,
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Hoi Antoinette
    wauw weer een leuk verhaaltje en een leuke tutorial
    mooi gedaan
    grtjs Lisbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  37. heel leuk bedacht Antoinette om van deze mal slippertjes te maken.
    ik heb ze ook en heb er weer babyschoentjes mee gemaakt.
    super leuke kaart is dit!!
    fijne week en liefs van An

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Wauw!! Een hele mooie zomerse kaart! Ik vind de zee zalig!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Wat een gave post! leuk je uitleg van de slippers.
    Prachtig kaartje!
    xoxoAnnette

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Wow wat een fris kaartje en wat ik al zei geweldig je " slippertjes verhaal" erbij
    Leuke tutorial van de slippertjes, slim om die mal zo te gebruiken.
    Ik.....lees...weer ....door
    Enne o, ja voor ik het vergeet, bedankt voor je gezellige reakties bij mij......

    BeantwoordenVerwijderen