Bij deze laat ik jullie een vouwkaartje zien, waarin deze materialen allemaal terugkomen.
Het designpapier is gemat op wit cardstock. Het Lin en Lene frame is met foamblokjes verhoogd opgeplakt zodat de leuke afbeelding met het sfeerlichtje en de peperkoekmannetjes goed uitkomt. Met roze inkt is hier en daar het geembosste gedeelte ingekleurd.
Gebruikte materialen:
1201/0091 Proost
6002/0403 Basic vierkant
6002/0447 Cutting & Embossing stencil - Hartjes, cirkels, vierkantjes
6002/3003 Bloem
6002/3004 Bloem
6011/0061 Papierblok Merry Christmas
6011/0319 Papierblok Shabby Christmas
6020/0016 Zelfklevende parels roze
6370/0058 Artificial flowers
6370/0059 Artificial flowers
6380/1007 Add-ies Xmas ijskristallen
6410/0124 Clear stamps Kerst (ENG)
6410/0126 Clear stamps Kerst
8099/0101 Paper for cardmaking - linnen structure wit
Werkwijze vouwkaart:
* Snij een stuk cardstock van 13,5 cm x 26 cm
* Ril deze op 7, 11, 15 en 19 cm
* Vouw het kaartje als volgt: dalvouw, bergvouw, bergvouw en dalvouw
* Snij 2 stroken designpapier van 6,6 cm x 13,1 cm
* Snij 3 stroken designpapier van 3,6 cm x 13,1 cm
*Beplak de kaart met het designpapier en decoreer naar eigen inzichtDe grappige kerst clear stamps zijn gestempeld op het designpapier en gemat op de basic vierkanten stenciltjes. De "ijs"bloemetjes zijn verschoven op elkaar bevestigd om een voller effect te krijgen en is in het midden voorzien van een glinsterende ijskristal, die we kennen als de Add-ie voor de Band-it armbandjes. In bijpassende kleuren zijn de Artificial flowers toegevoegd en roze parels. Dus jullie zien het, een kerstkaart in traditionele kleuren hoeft niet altijd, want met deze trendy kleuren zullen jullie hoge ogen gooien, zeker weten!
We sluiten dit keer eens af met wat lekkers !! We gaan aan de bak dames... even wat lekkere geur uit onze oven toveren. We gaan gingerbread men maken, wat ????
Gingerbread Men zijn koekjes die vooral tijdens de kerst worden gemaakt. Deze koekjes zien er fantastisch uit en ze zijn ook verrukkelijk. Ze zijn ook erg leuk om met kinderen te maken omdat je ze goed kunt versieren.
Gingerbread wordt in het Nederlands meestal Peperkoek(en) genoemd. Deze koek bestaat vooral uit noten en kruiden, de koek wordt hierdoor gezien als 'pittig' en dat is waarom we hem Peperkoek noemen. Als je zelf peperkoek(en) wilt maken heb je bij voorkeur wel een mannetjes of vrouwtjes uitsteker nodig om het mooiste resultaat te krijgen. Je kunt natuurlijk ook andere vormen gebruiken maar dan krijg je geen mannetje.
Laten we beginnen met de Peperkoeken!!!
Ingredienten voor Gingerbread (peperkoek)
- 390 gram zelfrijzend bakmeel
- 1/2 tl zout
- 3/4 tl bakpoeder
- 2 tl gemalen gember
- 1 tl gemalen kaneel
- 1/4 tl gemalen nootmuskaat
- 1/4 tl gemalen kruidnagel
- 113 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
- 100 gram kristalsuiker
- 1 groot ei
- 160 ml melasse (stroop)
VOOR DE VERSIERING:
VOOR DE VERSIERING:
- 230 gram poedersuiker
- 130 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
- 1 tl vanille extract
- Meng in een grote kom het zelfrijzend bakmeel, zout, bakpoeder, en de kruiden.
- Meng in een aparte kom de boter en suiker totdat het licht en romig is. Voeg het ei en de melasse stroop toe aan het mengsel, meng door totdat alles goed doorelkaar is gemengd. Voeg langzaam het bloem mengsel toe en mix door totdat al het bloem is opgenomen.
- Verdeel het deeg in twee gelijke helften en pak ze in met vershoud folie. Doe de deegballen in de koelkast en laat ze koud worden totdat het deeg stevig is. (tenminste twee uur).
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed twee bakplaten met bakpapier
- Rol het deeg uit op een licht met bloem bestrooid aanrecht. Maak de lap deeg ongeveer 3cm dik. Steek nu de koekjes uit met een uitsteker, gebruik hiervoor het liefst een poppetjes uitsteker om het mooiste resultaat te krijgen. Leg de koekjes op de bakplaat, ongeveer 2.5 centimeter van elkaar apart.
Als de koekjes nu een beetje zacht zijn, kun je de bakplaat met koekjes en al nog even in de vriezer zetten, de koekjes moeten niet te zacht zijn want dan verliezen ze hun vorm tijdens het bakken.
- Bak de koekjes voor ongeveer 8-12 minuten. De koekjes zijn goed wanneer ze stevig zijn en wanneer de randjes bruin beginnen te worden. Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op de bakplaat voor ongeveer een minuut. Het beste kun je ze dan verplaatsen naar een rooster.
- Als je de koekjes wilt versieren met rozijnen, bessen of snoepjes (bijvoorbeeld voor de ogen) kun je dat nu doen, nu de koekjes nog warm zijn, je kunt dan namelijk de versiering nog een beetje in het koekje drukken zodat het blijft zitten.
-Als de koekjes koud zijn kun je ze versieren met het glazuur. Je kunt eventueel het glazuur ook nog kleuren met kleurstof.
VERSIERING KLAARMAKEN
- Mix de boter totdat het mooi glad is. Voeg de vanille extract toe. Terwijl je de mixer op de laagste stand hebt staan, mix je de suiker er langzaam doorheen. Voeg de melk toe en ga verder met mixen op een hogere stand, ga door totdat de glazuur licht en luchtig is. Voeg meer melk toe als dat nodig is.
- Doe het glazuur in een spuitzak en versier de koekjes naar je eigen wensen.
Met dit recept kun je zelf heerlijke peperkoeken maken die een grote indruk zullen achterlaten op je kerstgasten. Maarrrrr let op als je er te veel van eet , dan krijg je dit!! Hahahaha...
Omdat deze peperkoek versnaperingen terugkwamen op mijn kaartje heb ik dit recept erbij genomen, zo was ik weer een blogpost rijker, hihihi! En ik hoop dat iedereen veel plezier heeft met dit recept, xxx
Omdat deze peperkoek versnaperingen terugkwamen op mijn kaartje heb ik dit recept erbij genomen, zo was ik weer een blogpost rijker, hihihi! En ik hoop dat iedereen veel plezier heeft met dit recept, xxx
Wat een leuke kaart, Antoinette. Erg mooi gedaan zo!
BeantwoordenVerwijderenEn bedankt voor het recept. Sla 'm toch maar op, misschien leuk om straks in de kerstvakantie eens mee aan de slag te gaan :o)
Wat een mooi uitklapkaartje, Antoinette! En wat grappig, al die peperkoekmannetjes!
BeantwoordenVerwijderenLieve groet, Nicolette
Haha, geweldige blogpost weer Antoinette....we waren een keer rond Kerst in Florida en daar zag je een overload aan gingerbread men....en sindsdien ben ik er ook helemaal gek op (gewoon om te zien hoor, niet om te eten, al ziet je recept er heerlijk uit).
BeantwoordenVerwijderenJe kaartje is prachtig. Ik vind dit een heel fijn kaartmodel. Ik heb hem zelf onlangs ook weer gebruikt (te zien op 1-8).
Fijne dag!
xxx Margreet
Een lange blogpost zeg, jij kan er wat van. Een prachtige kerstkaart in een mooi model........en overheerlijke kerst koekjes!!
BeantwoordenVerwijderenxx Wilma
Leuke kaart Antoinette en leuk beschreven allemaal. Ga het eens goed bekijken. gr leny w
BeantwoordenVerwijderenHet is weer SMULLEN bij je, zowel van je super mooie kaart als het hele verhaal, de plaatjes en het recept! Enig zijn die gingerbread poppetjes maar bakken?? Net zo min als volop aan de kerstkaarten maar wie weet als we wat maanden verder zijn!!
BeantwoordenVerwijderenxx Irene
Een beeldschone kaart.
BeantwoordenVerwijderenMooi kaartmodelletje waar je veel op kwijt kan.
Hele leuke materialen gebruikt.
't ziet er weer allemaal super knap uit Antoinette.
Groetjes,
Carla
Leuk al die ginger bread poppetjes...:-), maar je kaartje is natuurlijk ook super!!!
BeantwoordenVerwijderenCreatieve groetjes, Gaby
het is een mooi kaartje geworden Antoinette
BeantwoordenVerwijderenGr Karin
Yammie hoor, die gemberkoekjes.....misschien toch ook maar eens proberen om zelf te maken.
BeantwoordenVerwijderenJe kaartje ziet er weer superdepuper uit.
Lieve groet Giny
Prachtige kaart. Met mooie kleuren en details
BeantwoordenVerwijderenGroetjes, Anja
Prachtige kaart en lekkere koekjes.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Karla
Wat een super mooie kaart heb je weer gemaakt met die schitterende materialen en dan krijgen we er ook nog van die leuke recepten bij.Bedankt!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes van Marian.
Hoi Antoinette,
BeantwoordenVerwijderenwat een uitgebreid verhaal heb je weer geplaatst, wat een werk is dat elke keer om alles op te zoeken en netjes op je blog te krijgen, superleuk..
en je kaartje is ook al zo'n klus, heel knap gemaakt, mooi model en prachtig papier en embellies.. een topkaartje,
groetjes,
Ans
Prachtige kaart Antoinette.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Ria
Mooie kaart en bedankt voor het recept!
BeantwoordenVerwijderengroetjes, Caroline
Hoi hoi Antoinette,
BeantwoordenVerwijderenwat een mooie leuke kaart met werkwijze, geweldig!!!!
ook je recept is geweldig en lachen die laatste twee poppetjes!!!!
Liefs van Martha
Wat een verhaal weer Antoinette, ik heb het niet helemaal gelezen sorry!! Maar je kaart en je poppetjes zien er SUPER uit!!
BeantwoordenVerwijderenLiefs, Nicole
Wat een feestje weer op je blog. Ik vind je kaart geweldig, wat een leuk model. Dank je wel voor de uitleg.
BeantwoordenVerwijderenGroeten, Aartje
Wat een schitterende kaart! Duidelijk beschreven en ik ben er weg van! Ook het recept: top!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes,
GerJanne
hoi
BeantwoordenVerwijderentof kaartje
grtjs Lisbeth
Hoi Antoinette,
BeantwoordenVerwijderendank dat je mijn blog bent gaan volgen
ook heb ik genoten van al de mooie creaties en al het lekkers op je blog
ook ik ben jou gaan volgen
wat een mooie vouwkaart heb je gemaakt dank voor de mooie uitleg voor de kaart en die koekjes zien er heel lekker uit en mooi
veel liefs van martine
Hallo Antoinette,
BeantwoordenVerwijderenwat leuk dat je mijn blog hebt bezocht en volger bent geworden. Kom ik natuurlijk ook bij jou gluren: wat een verrassing.
Mooi blog met super gave creaties en ook nog werkbeschrijvingen. Als klap op de vuurpijl ook nog een recept. Bij deze: ik ga je actief volgen .....
Groetjes Hetty
hoi Antoinette,
BeantwoordenVerwijderenwat leuk dat je mijn blog hebt gevonden en dat je zo'n leuke reactie hebt achtergelaten
en helemaal leuk dat je volger bent geworden
natuurlijk ben ik ook bij jou gaan kijken en moet gelijk zeggen wat is hier veel te zien,
je kaarten zien er schitterend uit met duidelijke uitleg
en je recepten zien er smakelijk uit
ja er is genoeg om te zien en veel om van elkaar te leren
dus reden genoeg om je te gaan volgen
bedankt voor je leuke reactie
nog een fijne avond
groetjes anneke
Wat leuk dat jij mij gevonden hebt en gelijk volger bent geworden ! Dan kom ik natuurlijk ook bij jou op bezoek , er is heir vanalles te zien , dus ik ga je ook volgen !
BeantwoordenVerwijderenLiefs * Sarah *
Hallo Antoinette, wat een gezellige lange post. Je maakt trouwens prachtige creaties en je bakt er ook nog eens vrolijk op los. hahaha. Leuk dat je mijn blog ook gevonden hebt. groetjes Els
BeantwoordenVerwijderenLeuk dat je volger op mijn blog
BeantwoordenVerwijderenPrachtig kaaart. Goede uitleg hoe je alles gedaan heb
Groetjes Gerrie
Antoinette wat heb je een inspirerend blog! Ik ga je graag volgen om al je creativiteit te bewonderen!
BeantwoordenVerwijderenLia xx
Hallo Antoinette
BeantwoordenVerwijderendank je wel dat je bij mij volger bent geworden maar wat heb jij een super leuk blog
ik ga je heel graag volgen
ik kom zeker regelmatig langs
lieve groetjes Marleen
Haha ik heb een heleboel berichten bij je terug zitten lezen over teenslippers en molentjes en tenslotte peperkoekmannetjes en ik dacht ...fff terug scrollen dit is toch een juli post??? Ja inderdaad je kunt het maar beter zeker weten en niet vroeg genoeg beginnen met kerst haha.
BeantwoordenVerwijderenErg leuk dit modelletje, dank je ik ga dat meteen op mijn pinterest zetten.
Super gaaf deze kaart er is zoveel op te zien!
Jammie die mannetjes ook eens proberen met kerst.
Fijn weekend!
Lieve groet Maia
Hoi Antoinette
BeantwoordenVerwijderentof kaartje leuk receptje
grtjs Lisbeth
Toi,
BeantwoordenVerwijderenToffe kaart. Kei mooi.
grtjs
Claudia
BeantwoordenVerwijderenIk vind het een schitterende kaart geworden,
mooie kleuren, gaaf model !
En ook nog een lekker recept, mjammieeee ☺
Gezellige en fijne (knutsel) zonnedagen
Liefs van Erica
{Heidebloempjuh}
{DT De Egel}
prachtige kaart geworden zeer leuk model gemaakt en een lekker recept voor de poppetjes zien er gaaf uit
BeantwoordenVerwijderengr roelie