dinsdag 25 oktober 2016

EEN NIEUWE HEUP!

Goededag ladies,

Ben weer thuis van mijn totale heupprothese operatie, welke vrijdag 21 oktober heeft plaatsgevonden.
Dus wilik jullie een verslag doen hoe het verlopen is.

Afgelopen donderdag waren mijn hulpmiddelen gebracht... Tjeetju wat een opslagmagazijn. Krukken, rolstoel, toiletverhoger, toiletstoel voor boven voor de echte hoge nood. En een douchestoel.


Was wel iets meer zenuwachtiger aan het worden, maar ging nog redelijk. 

Vrijdag mocht ik mij om, ja let wel, om 7 uur al melden en om 8 uur stond de operatie gepland. Dus als EERSTE aan de beurt, echt super fijn! Dus ik had echt geen tijd om te malen...
Het ging echt super snel die ochtend, ging om half 8 naar voorbereidingskamer, daar ook ruggeprik gekregen, zonder problemen.  Volgens mij om 8 uur begonnen ze en iets over half tien alweer terug op uitslaapkamer. Kreeg 2 ijsjes te eten, hihihi. Daarna weer naar afdeling half 11?  De operatie was goed verlopen, prothese zit perfect zei chirurg. Wat echt tof was en wat ik dus nog nooit heb  meegemaakt, is dat je nog op operatietafel ligt, nog niet eens 5 min je ogen open hebt en de chirurg zegt: ik heb telefoon voor je! Huhhhh... Ja, ik heb uw man aan de lijn, nou jaaaa, was gelijk ff slikken, natuurlijk!

 

Mijn bovenbeen was een soort van pijnlijk en moeilijk, tot niet beweegbaar. Kan bijv. niet mijn been over matras stukkie naar links of rechts verplaatsen. Mijn hersenen wilden wel, maar mijn been niet en aan de zijkant van de wond een hele dove plek. Deze plek zal pas na enkele maanden verdwijnen. De wond is ongeveer 10 cm of iets meer en is dichtgemaakt met nietjes. Dat voel ik af en toe wel. 

Diezelfde middag nog, was ik al twee keer uit bed geweest met een super grote en hoge rollator om stukje te lopen op gang en om op een po stoel te komen. Ging best redelijk, vertrouwen moest komen... Wel het gevoelige bovenbeen weer, voornamelijk het operatiegedeelte voel je erg. Dus goed oefeningen doen op bed en zometeen staand etc...


De volgende dag heb ik de fysio een klein filmpje laten maken van het lopen op krukken en heb ook trap gelopen die dag! Hoop dat ie doet, maar ben bang van niet. Mocht ie het wel doen, dan sorry dat het wazig is, was vergeten lens schoon te maken... 

Zondag voor het middageten mocht ik al naar huis en het vervoer in de auto ging goed en rustig. Aangezien De Lier vol zit met verkeersdrempels is dat natuurlijk geen pretje, maar Arjan was een perfecte chauffeur, hahaha.

Fijn dat Arjan ook een weekje thuis werkt. Probeer zoveel mogelijk eerst alleen te doen... Zo heb ik toch hulp en kunnen we truukjes vinden, zodat ik aankomende week alleen kan doorbrengen. Heb ook al een intern transportsysteem. Doe een rugzakje om met de benodigde dingen die ik dan van boven naar beneden meeneem en nodig heb en andersom. We moesten alleen 2 extra anti-slipmatjes erbij hebben voor in de douche. Levensgevaarlijk natuurlijk als je uitglijdt met krukken! 

Het is ook weer heerlijk geslapen in mijn eigen bedje, ook al kan dat alleen op mijn rug en andere zij met kussen tussen benen. De fysiotherapeut krijg ik aan huis de eerste paar keer, daarna is het tien tot vijftien minuutjes naar de fysio lopen. Tis hier schuin tegenover net onze wijk uit. Dus lekker dichtbij. 


Tot nu toe zeg ik dat de operatie zelf mee is gevallen. Nu het herstel, dat zal denk ik veel zwaarder worden.  En hoop snel weer een dierentuin te kunnen bezichtigen, of normaal weer te kunnen winkelen, auto rijden... dat je je vrijheid weer terughebt, lijkt mij heerlijk! En weer volledig aan de slag met kaarten maken, natuurlijk. Super fijn dat dit achter de rug is, xxx en...16 opmerkingen:

 1. helemaal super dat het goed is gegaan Antoinette,
  ik zie jouw wel binnenkort een foto maken van jezelf net als de onderste foto hahahaha

  gr karin

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel veel sterkte.
  Volgens mij lukte de laatste foto wel voor je operatie. Hihi..
  Nu moet je nog even oefenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Antoinette, ik had alles op FB gelezen en ik vind je een kanjer! Zo snel alles en wat je alweer kunt. Gaat vast helemaal goed komen. En je zult zien, elke keer gaat er een hulpmiddel af. Fijn dat de fysio aan huis komt. Wat is er veel veranderd in de gezondheidszorg....ik heb op chirurgie gewerkt ( lang geleden) maar zo snel naar huis! Als ik ze dat toen voorspeld had, hadden ze me vast uitgelachen.
  Groetjes,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk dat de operatie voorbij is en dat je tevreden bent. Je loopt al prima over de gang en dus blijven oefenen Antoinette.
  Ik wens je een voorspoedig herstel en hopelijk kunnen we binnenkort weer kaartjes van je bewonderen.
  Groetjes, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn om te horen dat de operatie goed is verlopen Antoinette.
  Wat leuk ook je filmpje erbij!!! Je gaat al als een speer, met die krukken. Lekker hoor!!! Hopelijk herstel je voorspoedig en kun je weer snel de draad oppakken.

  Groetjes, Astrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig dat het allemaal goed is gegaan...fijn hoor! Nu ff herstellen, ik wens je veel sterkte hoor! Volgens mij ben je wel een doorzetter!
  Groetjes Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn dat alles zo voorspoedig is gegaan, Antoinette...succes met het herstel...rustig aan....iedere dag wat meer en geef het de tijd!!!
  xx Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zoooo Antoinette, dat loopt al lekker zo te zien in het filmpje. Fijn dat de opp zo goed verlopen is. Succes met het verdere herstel en niets overhaasten hoor.
  Groetjes, Veerle xx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat gaat het snel hè Antoinette...je bent geopereerd en hup uit je bed! En wat doe je het goed zeg! Of er niets is gebeurd op het filmpje! Maar dat is niet zo hè! Ht wordt best nog wel de kiezen op elkaar, maar als de napijn weg is dan zul je zo blij zijn! Succes met de revalidatie maar met grote steun van Arjan moet dan zeker lukken!
  Liefs van Gerie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijn om even wat van je te horen. Wat goed dat de operatie is goed gegaan en mee is gevallen. Op naar het herstel.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Beterschap! Fijn dat alles goed gegaan is.
  Groetjes Cobie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Fijn om te lezen dat alles goed verlopen is, hopelijk gaat je revalidatie ook volgens plan en kun je snel weer goed uit de voeten!

  Groetjes Hermien

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat fijn dat alles goed gegaan is, Antoinette. Sterkte en een voorspoedig herstel gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Gelukkig operatie geslaagd! nu aan je herstel werken en zo te lezen komt dat wel goed, braaf je oefeningen doen en je aan de voorschriften houden dan gaat het vast goed komen. en zodra de nietjes eruit zijn is de pijn ook weer iets minder.
  wens je heel veel sterkte en veel succes met je herstel!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zo fijn dat het allemaal goed gegaan is Antoinette!!
  Succes met de revalidatie en ik wens je een voorspoedig herstel!!
  Liefs, Frouwkje

  BeantwoordenVerwijderen

 16. Zo fijn dat de operatie goed verlopen is,
  en dat jij nu goed vooruit gaat.
  Hoop dat je over een poosje kunt zeggen dat het allemaal
  niet voor niks is geweest !
  Heel veel succes met alles en sterkte met je herstel ☺
  Een leuk en gezellig (knutsel) weekend
  Liefsss van Erica
  {Heidebloempjuh}
  {DT De Egel-Vervoer}

  BeantwoordenVerwijderen