zondag 23 juli 2017

KERSTMIS IN JULI

Hallo allemaal,

Kerst in Juli... ? Jazeker. Het kan, want je kan natuurlijk niet vroeg genoeg beginnen om alvast kerstkaarten te maken. Nu kunnen jullie aan de slag met een geheel nieuwe collectie aan kerst en winter stencils, welke uiteraard prima met elkaar te combineren zijn.


Ook kunnen we weer aan de slag met nieuw bijpassend designpapier Snowflake Kisses, zoals hier gebruikt op mijn bovenstaande kaart. De basis is kraft met wit linnenkarton. Op de voorkant is het stencil sneeuwvlokken met de tekst Merry Christmas uitgestanst in het wit, daarop nog eens de tekst uit kraft en wat bewerkt met bruine distressinkt. De sneeuwvlokjes nogeens uitgestanst uit het designpapier, losgeknipt en afgewerkt met een pareltje.


De binnenkant van de kaart is een klein tafereeltje op zich. De grond is gestanst van het golfjes stencil van Mery Cozijnsen. Het is een eindeloze mal, dat wil zeggen, dat je deze als je hem 1 keer hebt gesneden, deze zodanig kan verleggen en voor een tweede keer door je stansmachine kan halen, zodat er een nog langere stans ontstaat voor op een grotere, langere kaart! Hier heb ik wit glitterkarton voor gebruikt. Het schattige plaatje is één van de vele kerstafbeeldingen uit de knipvellenset Happy Holidays. Van de mal met de tekst en sneeuwvlokken is de tekst eerst voorzichtig weggeknipt en daarna doormidden, zodat je twee hoekjes krijgt. Te zien in de linker- en rechterbovenhoek. De linkerkant met het mooie hertjespapier is met een paar pareltjes bewerkt met daarop een mooie Pointsettia. 


Deze pointsettia is in combinatie met een bijpassende stempel, hier gedaan met donkerrode distressinkt. De blaadjes krul ik meestal met een satéprikker, zodat het een levendiger effect krijgt. De kerstkranst met de besjes is bewerkt brushmakers. Deze is niet volledig vastgelijmd, hier en daar zijn de takjes wat omgebogen, zodat het nog levendiger overkomt.


We kunnen ons dus naar harte lust uitleven met onze kerstkaartjes voor dit jaar. Dus aan de knutsel om onze voorraad alvast aan te leggen!

Bedankt voor het langskomen, hele fijne dag en tot de volgende keer.


Gebruikte materialen:
6002/0679 Snijstencil - Kersttakjes krans
6002/0680 Snijstencil - Kersttak en besjes
6002/0683 Snijstencil - Tekst M. Christmas met sneeuwvlokken
6002/0761 Snij-embosstencil - eindeloze rand Bootjes 3 st
6002/0777 Snijstencils - Happy Holidays - Dennebomen
6002/0778 Snijstencils - Happy Holidays - Elanden
6004/0006 Snij-embosstencil met Stempel - Poinsettia
6011/0526 Papierset A4 - Snowflake kisses
8011/0601 Glitterkarton A4
6013/0343 Knipvellen A4 - Happy Holidays
6020/0009 Zelfklevende parels - lila
6300/0326 Ribbons natural sense collection 2 - set 3
8089/0203 Kraft papier
8099/0101 Papier - linnen structuur – wit

11 opmerkingen:

 1. Een hele lieve baby op je mooie kerstkaart Antoinette. Leuk model kaart en mooie materialen heb je gebruikt.
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jazeker kan kerst in Juli, als ik naar buiten kijk kan het ook herfst in juli zijn dus waarom niet.
  Maar wat heb je weer een schattig kaartje gemaakt die besjes krans is ook wel heeeel leuk en goed te combineren met plaatjes.

  Groetjes
  Ada

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi model kaart en de besjes geven een leuk effect!
  groetjes, Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weer een pracht van een kerstkaart, Antoinette!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het ziet er prachtig uit Antoinette...

  groetjes Hermien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kerst kan elke maand, ik maak het hele jaar door kerstkaarten. Je hebt een schattig plaatje gebruikt en alles mooi verwerkt op je kaart,
  groetjes
  Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi Antoinette! EN zeker kan kerst. Net als Ans maak ik ze het hele jaar dor De ene keer wat meer zin in dan de andere, en dan doe ik het ook niet (het is hobby, he?)maar over het algemeen maak ik er elke maand wel paar. Ik zag de vlinder op je gips! Mooi!!
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een leuk plaatje en die besjes zijn ook leuk eromheen! Een mooi model ook! Bij mij is het het hele jaar kerst! Ik maak iedere week een kerstkaart zo heb ik aan het einde 52 kerstkaarten!! Ik ben gek op kerstkaarten maken! Groetjes Marijke.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het plaatje met die besjes is zo leuk gedaan. Mooie kaart.
  Groetje Nicolette

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een schitterende kerstkaart Antoinette, leuk model kaart.
  Groetjes van Marian.

  BeantwoordenVerwijderen