vrijdag 18 augustus 2017

KRISTALHELDER...

Hallo allemaal,

Met de cirkel stans met staafjes patroon kun je hele leuke dingen maken en alle kanten mee op. Na er een paar uitgesneden te hebben en wat vouwen met wat fantasie, ben ik tot de volgende creatie gekomen. Ik heb voor jullie een sneeuwkristal hanger gemaakt. 


Hij is bewerkt met verschillende kleurtjes distressinkt en met glitterlijm.

In deze post zal ik jullie uitleggen hoe jijzelf deze mooie sneeuwkristal kan maken door middel van een tutorial in duidelijk stappen. Klik op de foto's om deze eventueel groter te laten weergeven.

Werkwijze:

Benodigdheden:
* Snijstencil cirkel in staafpatroon (6002/0949)
* Stuk lint (om op te hangen)
* Visdraad (of lint)
* Brad (of kraal/stansje)
* Tacky tape 6 mm


Stap 1:
Stans 8 keer de cirkel en geef het leuke kleurtjes door middel van bijvoorbeeld distress inkt.

Stap 2:
Vouw alle 8 de cirkels dubbel met de kleur naar binnen. Nu is dit patroon niet evenredig en komen de staafjes enigszins wat schuin opelkaar, maar dat geeft niet. Probeer wel zo nauwkeurig mogelijk vouwen. Breng aan 1 kant lijm aan, alléén op het zwarte aangegeven gearceerde gedeelte.

Stap 3:
Plak nu een tweede dubbel gevouwen cirkel eraan vast. Doe dit ook met de overige zes, zodat je het voorbeeld krijgt, zoals foto 3. Dus je hebt nu 4 maal 2 aan elkaar gelijmde cirkels.

Stap 4:
Neem 1 van de geplakte cirkels van foto 3 en breng weer alleen lijm aan, zoals aangegeven op foto 2 en bevestig de tweede eraan. Doe dit ook met de geplakte cirkel 3 en 4. Nu heb je als het ware de helften van de "kerstbal" klaar en ziet het eruit zoals foto 4.


Stap 5:
Lijm de twee helften nu op elkaar

Stap 6:
Nu heb je een mooi pakketje met halve cirkel zoals op foto 6

Stap 7:
Breng twee stukjes tacky tape aan waarop je het visdraad met je brad en of kraal/stansje. Laat dit lekker wat uitsteken aan de zijkanten, zodat je genoeg hebt om deze op te hangen, zometeen en eventueel aan de onderkant nog een decoatie te maken. Bevestig hierop ook weer twee stukjes tape, zodat het goed vast zit.

Stap 8:
Nu zijn we bij foto 8 aangekomen en hebben jullie, als het goed is, hetzelfde resultaat. En steken de stukjes visdraad en of lint uit. Om mijn brad heb ik ook nog wat glittersneeuwpasta aangebracht voor een frosty effect.


Stap 9:
Nu kunnen we onze sneeuwkristal definitief sluiten, ook weer op dezelfde wijze als op foto 2. Op foto 9 en 10 zien we al een mooi resultaat.

Stap 10:
Vouw de kristal zo uit dat er overal beetje zelfde ruimte ertussen zit en het een mooi verdeeld bolletje wordt.

Stap 11:
Als je visdraad hebt gebruikt, bevestig dan nu het lint door middel van tacky tape aan het visdraad en kun je de onderkant tussen de bovenkant van de bal doen. Aan de onderkant kun je alsnog een kraal en of een sneeuwkristal stans maken, zoals op mijn voorbeeld. Begin nu met de staafjes naar links en naar rechts te buigen, sla er 1 over en vouw deze weer naar links en naar rechts, 1 overslaan etc.... Dit zien jullie op foto 11.

Stap 12:
Bij de volgende staafjes cirkel, zorg je dat het verspringt en begin je weer met links en naar rechts te vouwen. Volg het voorbeeld op foto 12. Ga zo verder tot dat de hele bal klaar is. daarna heb ik op alle delen gevouwen staafjes parelmoer glitterlijm aangebracht voor een shiny glinstering.


En dan krijg je dit als resultaat gezien van bovenaf. Gaaf hè?


Deze hanger kan natuurlijk bijvoorbeeld voor het raam, in de kerstboom of liggend als decoratie op een dienblad met kaarsjes erbij! Hoe leuk is dat? Ben heel benieuwd naar jullie sneeuwkristal bal als jullie deze ook gemaakt hebben. Post hem op facebook of op je eigen blog... zal leuk zijn als ik deze een keertje tegenkom. Heel veel knutselplezier met deze tutorial!

Bedankt voor het langskomen, fijne dag en tot de volgende keer.


Gebruikte materialen:
6002/0681 Snijstencil - Kerstbal met sneeuwvlok
6002/0949 Snijstencil - Cirkel in staafpatroon
6020/0022 Zelfklevende parels- Zilver
6030/0004 Brads turquoise
6300/0203 Ribbon sheer/satin 3 metallic gold/silver
6400/0122 Tacky Tape 6 mm
8099/0101 Papier - linnen structuur – wit

9 opmerkingen:

 1. Waauw ziet er prachtig uit Antoinette, dank je wel voor de duidelijke uitleg. Groetjes, Veerle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt er een fantastische beschrijving bij gemaakt Antoinette en ik denk dat het in het echt mooi glinstert, dat zie je nooit zo op de foto hè!
  Een gezellige creatie voor de kerst!
  Liefs Gerie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat heb je leuk in elkaar gefreubeld Antoinette, goede beschrijving heb je erbij gemaakt....

  groetjes Bea.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo! Jij bent lekker bezig! Heel gaaf zo' n bal voor in de kerstboom! Kun je alles in je favoriete kleurtjes maken. Heb je er meer dan 1 gemaakt.
  Knap de beschrijving erbij. Ik denk niet dat ik hem zelf ga maken....maar wie weet hoeveel je er tegen komt op FB of de blogs!
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi hoi Antoinette,
  wat heb je dit mooi gemaakt, met zoveel geduld!!!
  Liefs van Martha

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super gaaf gedaan en een duidelijke uitleg er bij...top!
  Wat heb je gedaan met die andere mal van joy?
  Liefs Ellen

  BeantwoordenVerwijderen