dinsdag 19 december 2017

KERSTDOOSJE: MERRY CHRISTMAS AND ... ?

Hallo allemaal,

We gaan zo snel richting de kerst, dus op tijd aardigheidjes in huis halen en onder de boom neerleggen. Maar soms denk je, dat kan anders, als ze het in de winkel voor je inpakken. Met het polybesa stencil uit de december collectie kun je nu je eigen draai geven aan het geven van een kadootje. Zie onderstaand kadodoosje in passende kerstsfeer.


Dit plastic stencil trek je om op je cardstock, knip je uit en ril je de vouwlijnen om de deksel en de bodem te maken. Daarna zoek je je mooiste designpapier uit en kan je beginnen met aankleden. Hier is het prachtige Christmas Eve designpapier gebruikt. De tekst komt ook daaruit. De nieuwe dennenappel stansjes zijn zo gemaakt dat je de schubben een beetje kan omvouwen, omhoog wippen, zodat ze gaan uitstaan en een nog realistischer effect geven. Met wat bruine distressinkt zijn er mooie accenten aan gegeven. De afwerking is gedaan met stansjes van dennentakjes en rode besjes. Ook vond ik de rode pepertjes er zo leuk bij staan samen met de naturel kleurige bessentakjes. Normaal gesproken zijn deze veel langer, maar hier zijn ze in stukjes geknipt. Dan nog een add-ie in de vorm van een peperkoekmannetje als finishing touch!


De zijkant van de deksel is rustig gehouden met rode parels en lint met een satijnenrand, afgewerkt met tevens een add-ie sterretje. Alle randen zijn bewerkt met rode distressinkt. Mocht je meer duidelijkheid willen over het maken van dit schattige doosje dan kun je nog altijd terecht bij onze Anke, die heeft een hele goede werkwijze voor jullie gemaakt. Klik hier


En dan tromgeroffel.... want wat zit er in het doosje?  Hahaha, niks??? Natuurlijk gaan we er wat leuks in doen of wat lekkers. dat komt goed. De is beplakt met sterretjes designpapier en op de bodem kijken de konijntjes rijkelijk uit naar de reactie van de ontvanger! Jullie bedenken je vast al dat dit niet alleen voor de kerst zou kunnen, maar voor meerdere doeleinden. Hartstikke leuk toch?


Gebruikte materialen:
6002/0680 Snijstencil - Kersttak en besjes
6002/0847 Polybesastencil - Geschenkdoosje 8-hoek
6002/0983 Snij-embosstencil - Denneappel
6011/0520 Papierset A4 - Merry Christmas- Christmas Eve
6020/0006 Zelfklevende Parels - rood
6300/0253 Ribbon fringe with satin edge
6370/0074 Artificial Flowers - Rode Pepers
6370/0076 Artificial Flowers - Besjes naturel
6380/1004 Add-ies X-mas koekjes
8099/0101 Papier - linnen structuur – wit

8 opmerkingen:

 1. Wat een mooi doosje heb je zo gemaakt, Antoinette!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een schitterend doosje ligt er straks onder jouw kerstboom Antoinette...zoooo leuk gedaan en schitterend papier voor gebruikt ..op de bovenkant ook leuke accentjes opgemaakt...
  Ik moet eigenlijk nog een doosje maken voor een jarige op 27 december...dus een grandioos idee...
  Als ik het gemaakt heb zie je het vanzelf wel voorbijkomen op mijn blog

  groetjes Rosina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt heel leuk!! Mooie mal van het doosje, maar zeker ook van de dennenappels! Leuk dat je de schubben omhoog kan zetten.
  En ik ben benieuwd wat je er uiteindelijk in stopt....
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Er liggen al wat cadeautjes voor mij onder de kerstboom, maar ik denk dat ik de kerstman des huizes nog even op pad moet sturen. Deze leuke stencil moet ik in mijn hobbycollectie hebben.
  Je hebt er een heel gezellig, doosje van gemaakt, en met de vulling... Daar zal het ook vast wel goed mee komen.

  -xies- Renate.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schitterend doosje heb je gemaakt.
  Wat een mooi cadeautje heb je op deze manier.
  Groetjes Hetty

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi hoi Antoinette,
  heel leuk dit doosje,
  goed voor een kadootje!!
  Liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen