woensdag 3 januari 2018

GELUKKIG NIEUWJAAR!

Hallo allemaal,

Daar zijn we dan beland. De tweede dag van het nieuwe jaar van 2018. Wat zal het allemaal gaan brengen? Hebben we goede voornemens? Neem nu even de tijd om bij te komen van al dat feest gedruis en laten we maar eerst een kersverse start maken met een .....nieuwjaarskaart in winterse sfeer! Gemaakt met de winter collectie met o.a. een iglo, een heel schattig eskimootje en bijbehorende winterse stempels.Het is een trapkaart, gemaakt naar aanleiding van één de Make A Card sessies van Joycrafts verzorgd door onze Anke. Er is gebruik gemaakt van grijs metallic cardstock en wit linnen structuur papier. Daarop is het prachtige Let is Snow papier gemat. Bovenin is de sneeuwvlokkenrand gestempeld met Stazon en komt van een clear stamp sheet met ook nog vele feestelijke Nederlandse teksten. Op de sneeuwvlokken zijn hier en daar zilveren parels aangebracht. Daarnaast extra sneeuwvlokken gestanst en ook zilveren parels op bevestigd. De boompjes zijn dubbel gestanst en bewerkt met grijze inkt en opelkaar geplakt met foam om diepte te maken.


De basis werkwijze vind je hier terug. Ik heb alleen aan de achterkant een dubbele kaart eraan bevestigd. Dit is een strook cardstock van 15 cm bij 30,5 cm en gerild op 1 cm en op 14,75 cm. Zo heb je een plakrandje om onder de basis te lijmen en het midden van je kaart is dan op 14,75 gemaakt, zodat je deze dubbel kan vouwen en ook blijft staan. Hierboven zie vanaf de zijkant de uitkomst.


De iglo is gesneden uit wit karton en bewerkt met structuur pasta met glitter erin. Dit breng je aan als je je stansje in het snijstencil laat zitten. Breng het aan met een spateltje en was je grijze metalen stans direkt af onder de kraan! Kijk eens wat een mooi effect het heeft?


De lieve eskimo die net beet heeft, is gesneden uit wit en kraft karton om deze zo aan te kleden en 3d effect te geven, door verschillende delen op elkaar te plakken. Zijn pakje is bewerkt met foam ball klei en een bruine brushmarker om de details van zijn kleding te geven. de gave ijsbeer en de stoere wolf behoren tot de winterse clear stamps. De wolf is bewerkt met heel licht grijze inkt door gewoon met je vinger wat inkt over de vacht te vegen. De tekst heb ik gestempeld op designpapier en eronder zie je de sierlijke 3d hulst stans 2 keer. Aan de blaadjes die wat uitsteken zie je het mooie DEbossing effect.


Hoop dat jullie je vermaakt hebben met deze eerste kaart van het nieuwe jaar en nu rest mij alleen nog maar om jullie een heel goed jaar toe te wensen en allen veel plezier te hebben in het uitoefenen van onze creatieve hobby met natuurlijk al het nieuws wat gaat uitkomen van Joy!crafts!

Bedankt dat jullie weer een kijkje kwamen nemen, hele fijne dag en tot de volgende keer.


Gebruikte materialen:
6002/0548 Snij-/Embos/Debosstencil - Dennenbomen
6002/0681 Snijstencil - Kerstbal met sneeuwvlok- alleen sneeuwvlok
6002/0688 Snij-embosstencil - Iglo
6002/0944 3D-Snij-embos-debosstencil - Hulst met besjes
6002/0982 Snij-embos-debosstencil - Eskimo
6011/0516 Papierset - Let it Snow A4
6020/0022 Zelfklevende parels - Zilver
6410/0117 Clear stamp - Tekst kerst NL
6410/0462 Clear stamp - Poolwinter
8013/0138 Metallic cardstock papier Grijs
8089/0203 Kraft papier
8099/0104 Paper for cardmaking linnen structuur wit

10 opmerkingen:

 1. Gelukkig Nieuwjaar, Antoinette.
  En wat een pracht van een kaart om het jaar mee te starten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb me zeker vermaakt met je eerste kaart voor 2018 Antoinette
  en wens je een heel mooi, veel goede gezondheid en creatief Nieuwjaar je Iglo is prachtig bewerkt en heel veel mooi stempelwerk!
  Ook je Eskimo is enig en alles bij elkaar een mooi geheel!!!
  xx Gerie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook voor jou de beste wensen Antoinette! Wat een prachtige kaart heb je gemaakt, mooi tafereeltje is het zo!
  Groetjes, Annerieke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een lief winters kaartje heb je gemaakt en wat een leuk idee om die iglo zo te bewerken!
  Groetjes
  Ada

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schitterende kaart heb je gemaakt.
  Wat een mooi geheel.
  De iglo is echt super geworden
  Groetjes Hetty

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Voor 2018 de beste wensen Antoinette, je kaartje vind ik super gaaf.

  Groetjes Hermien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi hoi antoinette
  Ik wens jou en je man het allerbeste in goede gezondheid toe, wat een leuk schattig eskimo kaartje heb je gemaakt
  Liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Antoinette, nog de beste wensen voor 2018. Wat een mooie kaart, er valt van alles op te bewonderen, net een schilderij in 3d.
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen