dinsdag 24 juli 2018

YOU ARE MY LUCKY FISH

Hallo allemaal,

Vinden jullie het ook leuk om met een onderwaterthema bezig te zijn? Nou, zeker weten. En dit keer vallen we met de neus in de boter. De augustus collectie heeft items zoals een goudvis, leuke zeehondjes en een hele gave golfrand. Dus als eerste maar zorgen dat deze dieren een sprong in het diepe kunnen maken en heb een schudkaart voor ze gemaakt.


Bij deze vierkante kaart is de "sneeuwbol" gebruikt als aquarium. Met gebruik van het Sailing home designpapier, gemat op wit en lichtblauw karton en de super mooie golfrand is het een mooi geheel geworden.


De eerste stap is om de ijzeren mal op je papier te leggen en deze om te trekken met het tekenhulpje en uit te knippen. Dit is je basis ondergrond. Stans de sneeuwbol uit een kleur naar keuze en bevestig deze op je basis ondergrond. Aangezien de rand van de sneeuwbol al voor je uitgestanst is, is het makkelijk om aan de achterkant een doorzichtig sheet c.q. mica te plakken en je foampadjes te bevestigen. Begin nu op je basisondergrond de grote cirkel in te delen met leuke onderwater stenciltjes en dus je aquarium op te vullen. Als dit klaar is, neem je wat schudmateriaal en leg je op je kaart, plak daaroverheen je ring met de foampadjes. LET OP, dat je niet te veel materiaal erin doet.


Onze "Blub" heeft al veel bekijks in zijn nieuwe onderkomen door de zeehondjes. "Blub"behoort tot de Mon Ami collectie en bestaat uit onderdeeltjes die je zelf opbouwt.


De zeeanemonen, want daar lijken ze op, toch? Die zijn gemaakt met de chrysanten stencil en het kwastje of tassel stencil, hoe je het noemen wil. Bouw de chrysant op, zoals je gewend bent. Stans het kwastje uit en rol deze om een sateprikker of gebruik je pincet en plak het uiteinde vast. Knip minstens de helft van het kwastje af en krul ze om met een schaar. Knip ook de helft van het "houdertje" af. Hierin komen de meeldraadjes met een dotje lijm of kit, goed laten drogen. En bevestig deze op de chrysant en klaar is je zeeanemoon!


Een hele leuke schudkaart met een frisse wind en "Blub" voelt zich helemaal thuis!

Bedankt voor het langskomen, hele fijne dag en tot de volgende keer.

Gebruikte materialen:
6002/0926 Snij-embosstencil - One of a kind – Sneeuwbol
6002/0972 Snij-embosstencil - Floral Florishes - Chrysant
6002/0989 Snij-embosstencil - Under the sea – Koraal
6002/1128 Snijstencil - Sailing Home - Golven
6002/1129 Snij-embosstencil - Sailing Home - Zeehondjes
6002/1147 Snij-embosstencil - Mon Ami – Goudvis
6003/0089 Snijstencil - VF - Kwastje
6011/0563 Papierset - Matching Colors - Warm Summer
6011/0569 Papierset - Sailing Home
6410/0304 Clear stamps - Vis thema (ENG)
8013/0022 Paper for cardmaking cardstock wit
8013/0175 Papierset Oranje


6 opmerkingen:

 1. Hoi Antoinette,
  Wat een enig kaartje. De goudvis is een heel mooie stans zeg. En jij hebt hem lekker laten zwemmen. EN heel stiekem die zeehiond die komt gluren....hihihi...goed bedacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij bent helemaal weg van deze goudvis en het is ook een dot Antoinette! Wat ben je actief met kaarten maken en wat zijn ze stuk voor stuk prachtig!!! Geweldig zijn je zee anemonen...je kan trots zijn op je mooie schudkaart! Ik zit een beetje in de zomer modus en blog even stukken minder!
  Zonnige zomer groetjes van Gerie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuke kaart met een schattige goudvis (hoog heb gehalte..LOL). Gaaf om een schudkaart te maken, lekker feestelijk met al die glinstertjes Antoinette.
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een leuk idee om het aquarium te maken van de sneeuwbol. Hele mooie schudkaart met "Blub".

  BeantwoordenVerwijderen