dinsdag 8 januari 2019

IT GIET OAN!

Hallo allemaal,

Hebben jullie ook vernomen dat we een strenge winter krijgen? Ben ook zeer benieuwd. Zit alleen niet te wachten op veel sneeuw, waardoor er veel overlast ontstaat of alsmaar natte sneeuw, bleggg. Rustig winterweer, daar houd ik van. Lekker een zonnetje erbij enzo. Wel zou het fantastisch zijn als we nu eens weer een elfstedentocht krijgen, ja toch? Met dit in het achterhoofd, heb ik onderstaande kaart gemaakt met de nieuwe schaatsitems.


Deze vierkante kaart heeft als achtergrond het designpapier uit de set Wintertime. Ook de strook sneeuwkristallen op de voorgrond komt hieruit. Vond het wel lijken alsof het schoonrijdpaar op een slootje aan het zwierzwaaien zijn! hahaha. De bomen horen eigenlijk als pop up gebruikt te worden, maar hier zijn ze losgeknipt en apart bevestigd op de achtergrond. Hier en daar is ook de sierlijke grasrand gebruikt, welke in deeltjes zijn geknipt. Zo creëer je wat riet langs de sloot.
De letters zijn super leuk om te gebruiken op winterkaarten. Deze hebben namelijk een sneeuwlaagje bovenop en heel leuk te bewerken met verschillende sneeuwmedia. Hier heb ik liquid appliqué gebruikt, welke je verwarmt met je heattool, waardoor het opbolt.


De leuke koek en zopie tent is in 3d gemaakt en bewerkt met o.a. brushmarkers en designpapier. Uiteraard moeten we wel uitkijken voor scheuren in het ijs of zoals hier op het bord te zien is, een wak! hihihi.. Dit is een clearstamp, welke onderdeel is uit de set Winterfun, net zoals het meisje die uit haar mok drinkt. Wat zou het zijn, chocolademelk of gluhwein? Haar jas en muts is met designpapier gedaan en de rest met distressinkt. De bontkraag heeft een sneeuwlaagje gekregen. Dit is gewoon, losse, hele fijne, nepsneeuw. Het schoonrijdpaartje is ingekleurd met distressinkt en gemat op zwart papier voor een schaduwrand en komt dan beter uit op het papier.


Nu maar hopen dat de chef van de elfstedentocht zijn goedkeuring geeft met de legendarische, vaak geciteerde woorden waarmee Henk Kroes, voormalig voorzitter van de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden, in 1997 het doorgaan van de vijftiende Elfstedentocht aankondigde, IT GIET OAN!

Bedankt voor jullie bezoek, fijne dag en tot de volgende keer.


Gebruikte materialen:
6002/0985 Snij-embos-debosstencil - Pop-up kerstbomen
6002/1053 Snij-embosstencil - marktkraam (koek en zopie)
6002/1056 Snij-embos-debos-stencil – Schoonrijders
6002/1133 Snij-embosstencil - Gras met vlinders
6011/0592 Papierset – Wintertime
6410/0439 Stempel - Sneeuw Alfabet
6410/0494 Clearstempel – Winterfun
8013/0001 Karton kerstkleuren
8099/0101 Paper for cardmaking linnen structuur wit


 

4 opmerkingen:

  1. Wat ontzettend leuk zeg! Het is net een schilderijtje. Ziet er enig uit. Ik heb alleen helemaal niet gehoord dat we een strenge winter gaan krijgen.. Ik kijk er echt van op. Misschien wel omdat we de laatste jaren van de herfst eigenlijk zo in de lente overgingen...ik ben reuze benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hebt er een prachtig winters tafereel van gemaakt Antoinette en of we het weer eens gaan beleven de elfsteden tocht??? Die sneeuwletters staan er prachtig bij, hele mooie creatieve kaart heb je gemaakt!!!
    xx Gerie

    BeantwoordenVerwijderen