donderdag 30 april 2020

FJIET FIEW!

Hallo allemaal,

Zullen we jullie eens meenemen naar het industriële tijdperk van Joy!crafts met hun nieuwe serie? Ja, ja we gaan de steampunk kant op!... De wat? Steampunk. Wat is dat eigenlijk?

Steampunk is een fantasystroming die het Victoriaanse tijdperk combineert met Science Fiction (b.v. Jules Verne) en het Stoomkracht tijdperk (19e eeuw). In de verhalen worden futuristische uitvindingen en machines uitgevonden en gebruiken mensen mechanische onderdelen in kleding en gebruiksvoorwerpen. De kleding bij steampunk doet vaak nog victoriaans aan maar kan ook richting post apocalypse gaan. De mooie klederdracht herinnert dus aan de Victoriaanse jurken en kostuums, welke zijn opgesmukt met fictieve wapens, stoomkracht machinerie, klokjes, radars, kettinkjes en goggles (soort kleine duikbrilletjes), leer en koper. 


Kortom i
n deze industriele revolutie, komen in de verhalen en illustraties, vliegende schepen, mensen met robotarmen etc .....voor. Wat toen nog eigenlijk niet bestond of mogelijk leek, werd toch omschreven in deze verhalen. 


En hoe kan het dan ook, sinds de dag van vandaag op onze mannenkaarten!! Kijk maar mee naar onderstaande creatie met radars en buizen mallen samen met bijpassend Men's world designpapier.


Deze kaart is zo leuk om te maken met deze materialen, tenminste ik ben er gek op en op zeethema's, vind ik ook super leuk om te doen. De zwart en de bruin tinten horen gewoon echt bij elkaar, ja toch?


De kaartbasis is zwart kraftkarton. Hoe zorg je nu dat je designpapier zometeen mooi in het midden komt? Je begint met een stuk van 23 bij 15 cm. Dan meet je vanuit het midden naar links en naar rechts 7,5 cm. Trek aan beiden kant een lijn van boven naar beneden. Leg je mal dan op zijn kop tegen de lijn aan en zet even vast met wat verwijderbare mallen tape en stans uit. De uitkomst zie je hieronder. Gum daarna de lijn uit. Het designpapier wordt dan 14,5 bij 14,5 cm.


De radarrand is bewerkt met doorzichtige versamark. Dat is een soort van lijminkt speciaal om je poedertje te laten hechten. Als je de radars hier en daar bestrooid hebt, gebruik je heattool, speciale föhn voor onze hobby. Gebruik géén gewone föhn, hoor.  Dan zie je langzaam het poeder smelten en krijg je dit glimmende effect. Je kunt je poedertjes ook eerst mengen, zoals ik heb gedaan.


De vlinder met radartjes in de vleugeltjes, ben ik ook helemaal weg van. Bewerkt met goud- en zilverkleurige mousse en een klein stevig kwastje en dan wat tamponeren. Aan de randen zie je ook nog halve transparante bolletjes, die aan de onderkant met mica en tackyglue zijn dichtgemaakt. Gevuld met wat van mijn embossingpoeder en afgeslepen kopjes van schroefjes uit Arjan's gereedschapskast, hihihi! Hij heeft ze met de Dremel afgekort...Je zou ook losse mini spijkertjes erin kunnen doen. Ik noem het mijn Steampunk Dome. Als je goed kijkt op mijn kaart, zie je ook losse moertjes, welke ook zijn geheat embosst. Lol...Ook de andere stansjes bewerkt met embossingpoeder. Staat het niet leuk met een buttontekst uit de Men's world papier serie? Fjiet Fjiew!


De stansen met het buizensysteem, heb ik hier en daar nog eens verknipt en van mijn kaart weg laten lopen, dus dan krijg je niet alleen 2 vierkanten op je kaart. Het is een gave combinatie met het Men's world designpapier, label- en knipvellenset. Niet te vergeten de radarstansen. Deze moet je gewoon in je collectie hebben, want iedere man is er wel gek op.

Bedankt voor het langskomen, fijne dag en tot de volgende keer.


Gebruiksmaterialen:
6002/1458 Stans-debos-embosmal - Industrieel lijsten
6002/1459 Stans-debos-embossmal - industrieel kleine lijst
6002/1473 Stans-debossmal - NoEnd - Industrieel hoek
6002/1474 Stans-debos-embossmal - No End Industriel rand
6002/1475 Stansmal - Industriële vlinder
6011/0425 Labelvellen - Noor - Men's World
6011/0575 Papierset - Noor - Men's world
6211/0001 Transparante bollen 3cm
8089/0244 Kraft papier – Zwart

1 opmerking: