zondag 5 april 2020

MEDITATIEMOMENTJE EN...VOLG JE DROMEN

Hallo allemaal,

Wie zich vooral bezig houdt met stempelen, doodlen of mandala's inkleuren, zou toch de twee Zentagle stempels van Joy!crafts, ontworpen door Gerti, in zijn collectie moeten hebben. Je kunt naar hartelust te werk gaan en je helemaal uitleven, zoals ik heb gedaan bij onderstaande creatie! Maar eerst... Wat is Zentangle eingelijk?

Zentangle is een kunstvorm die veel voor meditatie wordt gebruikt. De betekenis van ZenTangle kan op verschillende manieren worden gezien. Zen : Is de Japanse vorm van boeddhisme. Een zoektocht naar Leegte, Wijsheid en Stilte. Tangle : Tangle heeft meerdere betekenissen : Knoop of WirWar maar ook Omarming, wat mooi past bij de Zen.


Laten we beginnen met een stuk zwart kraftkarton te nemen als ondergrond. Dan op een vel stempelpapier heb ik eerst de stempel voorzien van doorzichtige plakinkt, ofwel Versamark. Hier en daar stempel je het patroon en strooi je er wit embossingpoeder overheen. Verhit dit met een heattool en je ziet langzaam het poeder smelten tot een mooi witte glimlaag. De achtergrond van het papier is met verschillende kleuren distressinkt geblend. Je kunt gewoon over je witte stempelafdrukken gaan, want die nemen de inkt niet op! Ga aan het werk met maskstencils, zwart inkt om te stempelen en een fineliner. Dus, maak er maar een soort van Mixed Media projektje van... hahaha.


Hierboven nog een close up,...Mooi he? Met een fineliner en pareltjes kun je je ook laten gaan. 

ZenTangle zorgt er ook nog eens voor, dat de oog-hand coƶrdinatie en motoriek van de schrijfhand verbetert. Wat zeker ook merkbaar wordt in het handschrift. Doordat je veel aandacht geeft en focust op de patronen geeft dat rust in het lichaam en de ademhaling. Door het focussen op de fineliner, lijnen en patronen die gemaakt worden op een klein oppervlakte wordt de geest leeg gemaakt en komt de geest tot rust.



Dus dames....Door dagelijks aan ZenTangle te doen en het deel laat uitmaken van de dagelijkse routine kun je creatief een goed meditatiemoment creƫren in de dag!

Bedankt voor het langskomen, fijne dag en tot de volgende keer.



Gebruiksmaterialen:
6002/0866 Polybesa Achtergrondstencil A6 - Geometrie
6410/0393 Clearstamp - Doodle
6410/0468 Scrap - Clearstempel- Script
6410/0478 Clearstempel - Mery's Welkom
6410/0527 Clearstempel - Gerti - zentangle
8089/0241 Kraftpapier Zwart


2 opmerkingen: