maandag 28 september 2020

LOADED ENVELOP MAKE A CARD JOY!CAFTS

Hallo allemaal,

Half september was er weer een Make a card with Joy!crafts in de Friends of Joy!crafts facebookgroep. Dit keer verzorgd door onze Petra. En ohhhh... wat een gaaf idee had ze verzonnen, namelijk een loaded envelop! 


Ofwel een grote kaart met meerdere vakken/pockets, gevuld met allerlei freubeltjes. De creatie is ongeveer 24 cm hoog en 17 cm breed om jullie een voorstelling te geven. Als basis is kraft gebruikt en het zee thema gerichte To the Beach designpapier en de bijbehorende label- en knipvellenset. Deze zit boordevol tags, buttons, labels, banners, bingokaartjes en mini postcards! De randen van de envelop zijn versierd met golfstansjes.


Hierboven zie je de inhoud van de voorkant van de envelop. Twee labels gemaakt met minikaartjes uit de To the Beach- serie. Na het zwemmen, wordt er bingo gespeeld  met een overheerlijk stuk watermeloen erbij, mmmmm... De meest opvallende is wel de lollipop rozet, vinden jullie niet? Gepimpt met een zigzagrandje designpapier uit het To the .... setje, juist ja, je raadt het al. In het midden is een cirkel bevestigd met siersteekjes rondom de buitenkant met daarop een button met een leuke tekst, " hier aan de kust". De rozet is hier niet op of aan een rietje gemaakt, want die had ik helaas niet in huis, maar heb in plaats daarvan een strook designpapier heel strak opgerold en met tacky glue vastgemaakt en afgewerkt met een strikje.


Als laatste een kaart met de naam "Zomerpret", welke is gemaakt met minilabeltjes en een alfabetstans. Een zomerse afbeelding uit "Summer Greetings" met een bubbelstans aan beide kanten en al wat ouder designpapier Tropical summer.  Wat ivoren bloemetjes pasteltinten gegeven met distressinkt en uiteraard mag een ijsje niet ontbreken! 


Dan gaan we naar de achterkant van de envelop. Die heeft 1 grote pocket met een versierde water met luchtbellenrand. Boven de kaart steekt de lollipop uit, waarvan de achterkant voorzien is van weer een mooie afbeelding van Joy!crafts. Deze is uitgestanst met één van de cirkelstansen van Bille. Deze heeft ook weer de siersteekjes. In de pocket zit weer een kaart met daarin "ergens" een paar mooie vakantiekiekjes. Zien jullie de drie tabjes uitsteken? Kom we gaan gauw kijken...


Als we de kaart eruit halen zien we op de ondergrond Bille's cirkelachtergronden en daar bovenop een kleinere kaart met een schattige flamingo en een labeltje waarop de ingrediënten op staan voor een geslaagde vakantie. Nou, dat weet iedereen toch wel? Duhhh...hahaha. Als je aan de lipjes trekt komen de foto's te voorschijn. In één zin: Relaxen op het tropische strand met een cocktail in de hand!


Maar achter iedere foto zit een verhaal, ja toch? Als je de zee al ziet, krijg je herinneringen naar die top vakantie, of als je een flamingo in een dierentuin ziet... enn hop, je zit weer op Curaçao. Of een bekend smaakje aan een drankje en je droomt weg en moet denken aan die ene cocktail, die je dronk op het strand bij een zwoele ondergaande zon. Maar de schelpjes blijven de favoriete aandenken, tenminste, bij mij wel! Welke vakanties zijn jullie bijgebleven?

Mocht je ook een loaded envelop willen maken, ga dan hier naartoe om de tutorial alsnog te volgen.

Bedankt voor jullie bezoek, fijne dag en tot de volgende keer.



Gebruikte materialen:
6002/1446 Stansmallen - Bille’s Festoncirkels
6002/1467 Stansmallen – Banners
6002/1477 Stansmal - Waterlijnen en Bubbels
6002/1478 Stansmal - Sketch Art- Zee kader
6002/1569 Stansmal - Bille's cirkels achtergronden
6011/0428 Labelvellen - Noor - At the beach
6011/0658 Papierset - To the Beach
6370/0077 Artificial Flowers - Ivoren roosjes
8089/0203 Kraft papier

3 opmerkingen: