donderdag 8 oktober 2020

O Denneboom...

Hallo allemaal,

Wat een gave boom zit er in de collectie 9 van Joy!crafts. Nee, geen stans, maar een houten 3D boom, die in- en uitelkaar geschoven kan worden, zodat je hem ook weer makkelijk op kunt bergen. Je kunt de boom naar harte lust pimpen. Ook zitten er houten schuiven bij met een gaatje erin om deze in de gaten te hangen. En dat heb ik dan maar gedaan, hihihi... Je kunt op alle foto's klikken om deze groter te maken.


Het was ook een projekt wat niet even gedaan is of kan worden. Je moet er echt een aantal dagen voor uit trekken. Alle delen van de boom zijn eerst beplakt met designpapier uit Knitted Christmas en Warm & Cozy. Daarna ben ik de delen aan de randen en rondom in de gaten gaan schuren om de kleine delen overstekend papier mooi glad en gelijk te krijgen met het hout van de boom. De stam van de boom is voorzien van mos. Vastgeplakt met tacky glue. De boom staat los op de boomstamschijf. Dit is ook weer makkelijk met opbergen. Nu komt het leukste gedeelte en dat is versieren en aankleden van de boom.


Hierbij zijn de houten schijven gebruikt en transparante plastic ballen, welke gevuld zijn met  vulmateriaal, afbeelding en bovenop foamklei aangebracht als sneeuw. Het nieuwe label in de vorm van een sneeuwvlok, waarop je een leuke tekst kunt stempelen/schrijven of plakken Ik heb deze ook in een aangepaste versie verknipt en een echte sneeuwvlok van de gemaakt. Hierboven de eerste twee kanten.


Langs alle "takken" van de boom is sneeuwwatten geplakt. Dit zijn kleine, dunne wattenbolletjes in allerlei formaatjes die aanelkaar geplozen zitten. Heel makkelijk te verwerken om een fluffy effect te krijgen. Tevens heb ik hier en daar echte belletjes erin gehangen en ook stansjes in de vorm van kerstbelletjes van Noor!design. Hierboven de andere twee kanten van de boom.


Dan is hier nog een collage van wat er zoal in de boom hangt. De teksten en plaatjes komen van het label- en knipvellen pakketje Warm & Cozy. Een leuke verzameling zou ik zeggen, ja toch?


Dit projekt is gewoon te leuk om te laten liggen. Ook zeer geschikt om samen met de kids of kleinkinderen deze boom te versieren... Super leuk tijdverdrijf voor de Kerstdagen!

Bedankt voor jullie bezoek, fijne dag en tot de volgende keer.


Gebruikt materialen:
1000/0072 Houten Deco-Kerstboom 3D
6002/1493 Stans-embosmal - Noor - SN - Poinsettia
6002/1532 Stans-embosmal - Sneeuwvlok label
6002/1544 Stansmal - Noor - SN - Kerstbelletjes
6011/0426 Labelvellen - Noor – Warm & Cozy
6011/0647 Papierset - Design - Knitted Christmas
6011/0655 Papierset - Noor - Design – Warm & Cozy
6211/0001 Transparante bollen 3cm
7900/0011 Vulwatten



2 opmerkingen:

  1. Een schitterende kerstboom is dit Antoinette...zo een mooie creatie en prachtig opgetuigd met hele leuke accentjes... dat zal straks veel sfeer geven met de donkere dagen van Kerst
    groetjes Rosina

    BeantwoordenVerwijderen