zaterdag 14 november 2020

JINGLE BELLS EXPLOSIEDOOSJES

Hallo allemaal,

Wat er nu volgt is, eigenlijk altijd al heel lang, een item op mijn To-Do-lijstje. Maar ja, je weet het wel, het is er nooit van gekomen. Tot nu dan, want Joy!crafts heeft wel twee hele handige Polybesastencils uitgegeven. Hierop zijn namelijk wél 4 explosiedoosjes inclusief deksels te zien, welke je kunt overnemen op je karton, uitknippen, rillen en desgewenst van je eigen designpapier voorzien. Als je weleens filmpjes ziet op youtube dan zie je de prachtigste doosjes voorbij komen met veel extra's erin. En dan denk ik, Oooooh dat wil ook! Nu is het eindelijk zover en heb ik mij helemaal uitgeleefd op dit projectje. Kijken jullie mee?


Oké, here we go. Bij alle doosjes is het Jinglebells designpapier- en label/knipvellen set gebruikt. De doosjes zijn om en om van rood of wit karton gemaakt. De grootste heeft de nieuwe kerstboom met tekst, de pointsettia en kadootjes uit de labelvellen bovenop de deksel. De randjes van de kerstboom hebben wat sneeuwpasta en eiseffekt gekregen. Aan de rand van de deksel zien jullie de elegante randmal Esmeralda.


Als we de eerste deksel eraf halen, klapt het open en komen er afbeeldingen en tekstlabeltjes te voorschijn, welke ik alvast uit hun pockets heb gehaald. Het tweede doosje is ook zichtbaar met een mooie pointsettia en bijbehorende takjes bovenop. De bloem is ook nog eens bespetterd met een acrylmarker om sneeuw na te bootsen. Nu zal deksel twee verwijderd worden en komt het volgende te voorschijn...
 

De flapjes hebben weer verschillende soorten designpapier gekregen, waarvan de helft met pointsettia's en de andere helft met nieuwe mini envelopjes met bijbehorende stempels, waaronder drie verschillende smilies. 😊😁😍 Ik heb de envelopjes op zijn kant opgeplakt, zo pastte het precies op het flapje.


Wanneer we de envelopjes openen, zien we daar leuke portretjes van mister Snowman, mister Muffinman en lekker warme wanten. Het derde doosjes is nu weer in het rood in plaats van wit en heeft twee sneeuwvlokken, 1 mini pointsettiablaadje, twee naturel spiraaltjes en drie glittersneeuwballetjes. Als we nu deze deksel eraf halen, zien we weer een aantal kersttaferelen....


Het zijn onder andere weer pockets met een halve sneeuwvlok en twee keer een tekstlabeltje erin. In de label- en knipvellen set tref je ook leuke bingokaartjes. Eén ervan heb ik ook als label verwerkt. Superleuk, toch? Het vierde en laatste doosje heeft een mooie rode strik en ik ben zeer benieuwd wat er nu zal komen.... Ik haal de deksel eraf.... 3, 2, 1, en....


Tadaaaa! Een sfeerlichtje in de donkere dagen voor kerst. De laatste flapjes hebben elk een onderdeel van de stans landschap huizen, welke bewerkt zijn met foamballclay als sneeuw. De overige drie zijn weer beplakt met een kleine kerstafbeelding zoals kaarsjes, een sok en een snowglobe.


Wat een gezellig boel, echt hè? En ook heel leuk om te fabriceren. Een ontvanger zal echt zijn ogen uit kijken als hij of zij jouw doosjes laat exploderen, zeker weten.  Ik wil afsluiten met een filmpje, waarin je kunt zien hoe alle doosjes openklappen en de labeltjes van wat dichterbij kunt bekijken.Veel kijk- en freubelplezier, fijne dag en tot de volgende keer.
Gebruikte materialen:
6002/1461 Landschap huizen
6002/1516 Stansmal – Kerstbloem
6002/1532 Stans-embosmal - Sneeuwvlok label
6002/1533 Stansmal - WeWishYou-kerstboom
6002/1545 Stansmal-Noor- Vintage Border- Esmeralda
6002/1606 Stans-embosmal – Envelop
6005/0010 Polybesastencil – Explosiedoosjes
6011/0429 Labelvellen - Noor - Jingle Bells
6011/0610 Designpapier - Noor - Jinglebells
6370/0071 Artificial flowers
6370/0075 Artificial Flowers - Spiraal naturel
6410/0538 Clearstamp – Loveletters
8013/0041 Papierset KERST voor scrapbooking of kaarten maken – rood+wit4 opmerkingen: