dinsdag 8 mei 2018

VOLG JE HART EN DROMEN...

Hallo allemaal,

Een sprookjesachtig thema kom je tegen in de mei uitgave van Joy!crafts. Schattige elfjes om 3d te maken met passende elventakje. Combineer je dit met het nieuwe designpapier Soft colours of Nature en je zit helemaal in droomland. Dit gaf mij inspiratie om eens een wijnfles te pimpen, welke je eventueel ook als "tover"lampje kan gebruiken. Kijk gezellig mee...


De wijn fles eerst goed schoongemaakt en met warm water de etiketten eraf gesopt. Een hartje gestanst en deze met niet-permanente dubbelzijdig tape aangebracht. Met witte gesso zijn 2 lagen aangebracht door middel van een sponsje. Wel tussendoor goed laten drogen of met de heattool even aan de gang. Nu haal je je figuurtje weer van de fles af en kijk je dus op dit gedeelte in de fles. Kleurtje geven met distressinkt Wornlipstick en Mowed lawn. Nu kun je je fles naar hartelust versieren.


Wat een prachtige combinatie, deze boterbloem, nieuw uit de mei collectie. Stenciltjes met bijbehorende stempels om je boterbloemen nog mooier te maken! Je stanst eerst je bloemetjes uit en leg je de bijbehorende stempel op je acrylblok met de kant naar boven, welke je gaat beinkten. Pak je stansje op en leg die met de goede kant naar beneden op je beinkte stempel. Klein beetje aandrukken en klaar is Klara! Alle papieren onderdelen kunnen zowel met tacky lijm of hardsealer vast gemaakt worden.


Uit het designpapier een bloesemtak met pimpelmeesje geknipt en deze aan beide zijden ingesmeerd met de welbekende hardsealer. Dit is een veelzijdig en transparant product voor het verharden van textiel en papier. Nadat het volledig is gedroogd is het textiel of papier hard en watervast. Vervolgens kun je het uitsnijden met uw stans- en embossingmachine. Toepasbaar op natuurlijke materialen.


De elfjes zijn meerdere keren uitgestanst en de betreffende onderdelen geknipt om de "basis" elf 3d te maken met foampads. Van te voren met distressinkt, markers of ander kleurmedium de kleding en de huid kleur geven. De vleugeltjes zijn besprenkeld met wat glitter. Hoe je de paarse realistische bloem kan maken, kun je hier terugvinden. Een duidelijke werkwijze gemaakt door onze Geertje! Vinden jullie hem niet lijken op een clematis, mooi hè?


Boven de bloem nog een kleiner elfje bevestigd.


De kwastjes of ook wel tassels genoemd zijn geheel van papier en is een nieuw item. Dit geeft een vrolijke noot aan je creatie. De kanten katoenen vlinders een kleurtje gegeven en dubbel bevestigd, afgewerkt met frisse zelfklevende pareltjes.


Hier nog een blik vanaf de zijkant... de fles kan ook gebruikt worden als lampje, door er bijvoorbeeld een streng ledlichtjes op batterijen in te doen. Helaas had ik deze zelf niet in huis... Het batterijengedeelte aan de achterkant opplakken of neerleggen achter de fles. Zo is het een toverlamp/nachtlampje geworden voor een klein prinsesje... of elfje?

Hartelijk dank voor jullie bezoek, fijne dag en tot de volgende keer.


Gebruikte materialen:
6002/1069 Snij-embos-debosstencil - Elfjes
6002/1088 Snij-embos-debosstencil - Elfenbloem
6003/0089 Snijstencil - VF - Kwastje
6004/0024 Snijstencil + Stempel - Boterbloem
6020/0004 Zelfklevende parels licht groen
6020/0016 Zelfklevende parels rose
6300/0501 Jute ribbon Set
6371/0003 Katoenen vlinders met kant
6410/0478 Clearstempel - Mery's Welkom
6011/0557 Papierset - Soft colours of nature
8099/0104 Paper for cardmaking linnen structuur wit

7 opmerkingen:

 1. Wat is dit prachtig gedaan Antoinette...heel veel werk als ik het zo lees maar....dan heb je ook wat...echt een juweeltje!
  Gr Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je dit weer prrrrachtig gemaakt, heeeel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een sieraad in je kamer! Je blijft gewoon kijken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig zoals je deze fles een tweede leven hebt gegeven Antoinette en inderdaad je idee van een lampje maakt het nog sprookjesachtiger. Héél creatief en heel mooi.
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige creatie er is erg veel te zien, GROETJES ADA

  BeantwoordenVerwijderen