donderdag 30 augustus 2018

BEAUTIFUL SKETCH ART

Hallo allemaal,

Bij Joy!crafts zijn we begonnen met Sketch art. Dit zijn hele fijne en gedetailleerde stencils, die je bijvoorbeeld tegen kan komen als een grove schets van een tekenaar. Met grove of juist veel fijne potloodstrepen wordt dan het voorwerp duidelijk. Er is een vierkant en cirkel, sterretjes, een hartjes stencil, hoekjes met lijnen en bloemen en roosje met twee vlinders. Met de drie laatste is mijn kaart tot stand gekomen. Kijken jullie mee?


Voor jullie dus deze voorbeeldkaart, welke is gemaakt met bordeauxrood karton en wit linnenkarton. Hierop is het al bestaande Secret Garden papier gemat. Mooie nostalgische, vintage kleuren en patronen heeft dit designpapier. Het hoekje linksonder, waarbij de bloemetjes uit je papier gestanst worden, is nog twee keer uit rood gestanst en weer ingelegd in de basis. Zo krijg je een realistischer effect van de bloeiende bloemen.


Ik heb ook het Scrapstencil "Beautiful" tevoorschijn gehaald, welke ook voor Project Life creaties gebruikt kan worden. Uit de artificial flower collectie is de naturel kleurige spiraal in een rondje gebogen en bevestigd met tacky lijm. Super stevig en het droogt nog transparant op ook! 


Om de roos van het Sketch Art stencil meer tot leven te laten komen, heb ik deze meerdere keren uitgestanst en op elkaar geplakt. Als je op bovenstaande foto klikt, wordt deze vergroot en kun je nog beter de kleine werkwijze volgen.


Hier nog een close up, waarbij de roosjes afgewerkt zijn met een pareltje. En hetzelfde is ongeveer gedaan bij de Sketch art vlinders. De kleine vlinder is ook twee keer op de kaart te zien. Een keer als origineel van de zijkant en een keer als "hele" vlinder. De kleine vlinder is dan ook 2 keer gestanst en aan elkaar gelijmd waarvan je eentje er natuurlijk moet omdraaien, hihihi! Doordat het een donkere kleur is, zie je niet dat je bij een helft tegen "de verkeerde kant" van het stansje kijkt. Even nog extra met een bordeaux kleurige marker eroverheen en hij is helemaal BEAUTIFUL, ja toch?

Ben eigenlijk wel nieuwsgierig wat jullie van deze nieuwe soort vinden. Ik vind het een mooie en aparte vernieuwing die gegeven wordt aan je creaties, dus... Gaan jullie ook sketchen?

Bedankt voor jullie bezoek, fijne dag en tot de volgende keer.


Gebruikte materialen:
6002/0914 Scr@p stencil - Beautiful - Love kit
6002/1132 Snijstencil - Border blad
6002/1134 Snijstencils - Sketch Art - Vlinders en roos
6002/1137 Snijstencils - Sketch Art - Hoek-bloemen en -lijnfantasie
6011/0531 Papierset A4 - Secret Garden
6300/0264 Ribbon sheer check jacquarded
6370/0075 Artificial Flowers - Spiraal naturel
8013/0001 Karton kerstkleuren
8099/0101 Paper for cardmaking linnen structure wit

3 opmerkingen: