woensdag 31 oktober 2018

HEKSENHOED

Hallo allemaal,

We komen zo langzamerhand behoorlijk het gure, winderige en erg frisse weer tegen. De herfst is begonnen en eind oktober gaan meerdere mensen weer Halloween vieren. Een ware hype is het aan het worden in Nederland. Met de oktober artikelen van Joy!crafts heb ik deze heksenhoed gemaakt, welke als decoratie neergezet kan worden en gebruikt kan worden op de Trick or Treat avond. Kijken jullie mee, wat ik allemaal gebruikt heb?


De basis is zwart kraft karton wat lekker stevig is en het prachtige herfst designpapier Beautifall. Nadat de hoed in elkaar gezet is, is rondom wat tillandsia geplakt en elzenpropjes vastgelijmd met tacky lijm. De rand van de hoed is versierd met de gave pompoenrand en de rand Volant, welke geweldig uitkomt in het zwart. Op de punt van de hoed zie je dat Eucalypta haar rondje aan het vliegen is met haar kat, ondertussen achterna gezeten door vleermuizen. De heks heeft goede embossing, die ik een accentje heb gegeven met een witte acrylmarker. Hier en daar wat spookjes toegevoegd. Deze zijn dubbel op elkaar gelijmd, zodat ze ook aan de achterkant te zien zijn. Kijk maar naar de foto hieronder aan de linkerkant boven het spinnenweb.


De achterkant van de hoed heeft een afbeelding uit een van de knipvellen Season Greetings, waarin je niet alleen herfstafbeeldingen treft, maar ook kerst taferelen. Deze is gemat op oranje en zwart papier en de Volant rand daaromheen in passende delen geknipt en bevestigd. De pompoenrand is nog een keer gebruikt, maar dan zijn allen losgeknipt en individueel gebruikt. Ook passend bij dit thema zijn de naturelkleurige besjes en de rode pepertjes uit de accessoires collectie van Joy!crafts. Van het BOO!stenci, welke meerdere keren is uitgestanst, heb ik het deel losgeknipt wat het web moet voorstellen. Twee aan elkaar bevestigd, beetje dubbel vouwen als het goed gedroogd is en later alsnog een oranje spinnetje van de creepy boom erin gezet.


De twee zijkanten van de hoed is hetzelfde gemaakt, hierboven te zien op de eerste foto. De paddenstoelen gestempeld en bewerkt met brushmarkers. Tevens in 3D verwerkt door middel van foampads. Daarbij zijn de stansjes van dennenappels gemaakt uit bruin kraft karton en extra aangezet met bruine distressinkt. De creepy boom met een raaf, spinnetje en pompoen is ook super leuk! Het spinnetje en de pompoen zijn ook net zoals de spookjes ook aan de achterkant nog eens oranje. Het bezempje is inelkaar gezet door middel van de tassel stans of kwastje, kan je het ook noemen en een satéprikker, welke ik beide op maat heb geknipt. De pompoen die an de voorkant van de hoed op de riem zit is ook gemaakt met het kwastje/tassel.


Om de sfeer helemaal te bepalen zien jullie kleine bolletjes watten toegevoegd, welke je ook wat uit elkaar kan trekken. Zo wordt het lekker mistig en geeft het echt een halloween sfeer! Dit is een zak van 50 gram met allemaal bolletjes van verschillende formaatjes, maar die wel wat in/aan elkaar zitten, als watjes. Dus makkelijk te doseren en los te halen, handig toch?

Als laatste trakteer ik jullie op een filmpje, waarin jullie alle details nog eens goed kunnen bekijken.
https://www.youtube.com/watch?v=mmNa6D2YTwE


Bedankt voor jullie bezoek, fijne dag en tot de volgende keer.


Gebruikte materialen:
6002/0912 Snij-/Embosstencil -Rand volant
6002/1025 Snijstencil Boo!
6002/1027 Snij-/Embos-/Debossingstencil – Pompoenrand
6002/1070 Snij-/Embosstencils – Denneappels
6002/1071 Snijstencil - Boom Halloween
6003/0078 Snijstencil – Spookjes
6003/0089 Snijstencil - VF - Kwastje
6011/0537 Papierset Matching Colors uni - Herfst
6011/0567 Papierset Beautifall
6013/0340 Knipvellen - Season Greetings
6370/0074 Artificial Flowers - Rode Pepers
6370/0076 Artificial Flowers - Besjes naturel
6410/0493 Clearstempel - LH - Paddestoelen 2
8089/0243 Kraft papier – Zwart
8013/0022 Paper for cardmaking cardstock – Wit



5 opmerkingen:

  1. Wat heb je hier een werk aan gehad Antoinette, ik vind het fantastisch!!!
    Raak niet uitgekeken zo mooi vind ik je heksenhoed gemaakt!
    Top gedaan met al je mooie stansen en versiersels!
    xx Gerie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit is wel zo mega leuk gedaan!En wat een leuke details heb je erop verwerkt!
    Groetjes
    Ada

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig werk Antoinette, er is zoveel te zien...ik raak niet uitgekeken!

    Groetjes Hermien

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een schitterende heksenhoed heb je gemaakt voor halloween Antoinette...wat een prachtige details er allemaal op...

    lieve groetjes
    Rosina

    BeantwoordenVerwijderen