maandag 1 februari 2021

ENVELOP MET POP- UP KADOKAART

Hallo allemaal,

Vinden jullie het ook leuk om veel vogeltjes in de tuin te zien? Het wordt weer kouder buiten en dan hebben ze wel wat hulp nodig, dus tijd om de vogelhuisjes weer vol te hangen met pinda's, vetbollen, stukjes appel, besjes, etc...Om nu de tuin net zo kleurrijk en vrolijk er te laten uitzien als in de zomer, heeft collectie 11 wel iets hééél leuks. Een polybesastencil envelop met de mogelijkheid om een kadokaart erin te plaatsen. Deze komt dan als een pop- up te voorschijn. Dit artikel heb ik als eerste eruit gepikt om wat mee te freubelen. Tevens uit de nieuwe collectie een schattig vogelhuisje met flora en fauna erbij verwerkt, hihih. Natuurlijk een kadokaart erbij van de Intratuin om je tuintje op te fleuren tijdens de koudere dagen.


Na alle lijnen van het stencil te hebben overgenomen, begint het uitknippen, vouwen en het voorzien van designpapier. De envelop is geheel voorzien met patronen uit de Nature at Home set.Vogeltjes met dennengroen en paarse met groene tinten. Bij het opendoen van de envelop, komt de kadokaart als een pop up omhoog. Het vogelhuisje is voorzien van sneeuw en de vogeltjes zijn al lekker aan het smikkelen.


Om de envelop te openen en de sluiten, heb ik de snelsluiters gebruikt. Dit is vergelijkbaar met klittenband, alleen laat het wat makkelijker los en beide zijden zijn een soort plastic die als een rupsband in elkaar vallen. En je hoeft maar een klein stukje te gebruiken om een goed resultaat te krijgen. Gewoon afknippen en de plakstripje verwijderen.


Ons DT-lid Geertje heeft voor deze collectie ook een nieuwe alfabet ontworpen met leuke stiksteekjes. De letters zijn ongeveer een goede 1 cm hoog en breed. Ik heb hier alleen de medeklinkers gebruikt om het het woord "Gefeliciteerd" te vormen. Vond het wel grappig en origineel om een keer zo een tekst toe te voegen. En jullie?


Hierboven zie je gesloten vlop vanaf de voorkant en maak je hem open door aan het gespje, ook nieuw, te trekken en de snelsluiter laat los. Aan de achterkant is gelegenheid om een boodschapje te schrijven. Zo heb je een originele kadoverpakking met een personal touch voor een simpele kadokaart!

Bedankt voor jullie bezoek, fijne dag en tot de volgende keer.


Gebruikte materialen:
6002/1543 Stans-debos-embosmal - Vogelhuis winter
6002/1559 Stansmal - Geertje - Alfabet gestikt
6002/1566 Stansmal - Noor - FF - Gespen
6005/0011 Polybesa stencil - Envelop voor kadokaart
6011/0672 Papierset - Design Nature at home
6500/0090 Zelfklevende Micro Snelsluiters
8013/0041 Papierset KERST voor scrapbooking of kaarten maken wit

3 opmerkingen: