donderdag 28 januari 2021

LENTEKUSJES

Hallo allemaal,

Om deze rare tijden vol te houden en beter door te komen, grijpen we bij Joy!crafts nog even terug naar bepaalde mallen, welke nog eens wat extra aandacht mogen hebben, omdat ze toch wel speciaal, divers of gewoon heel mooi of leuk zijn! Deze week zal dat de  heerlijk ruikende sering zijn.

Deze stans is divers, omdat de onderdelen ook gezien kunnen worden, nadat deze in en op elkaar zijn bevestigd, ook gezien kan worden als een hyacint. En deze ruiken ook altijd zo lekker, toch? De kaart heeft als ondergrond lila en wit karton en is voorzien van designpapier Violet Dreams. De ovale mal met leuke opengewerkte bloempjes en geembosste krullen is de mal Laura. In lila gestanst, bewerkt met paarse inkt en gemat op wit papier. 


Hoe ik de hyacint heb gemaakt,zie je beknopt hierboven. De basis van de bloem stans je uit samen met de losse bloempjes. Dan met een hele dunne embossingpen maak je van de mini bloempjes een soort cupje, door alleen maar in het midden te "prikken" en de blaadjes gaan vanzelf omhoog staan op je matje. Daarna bevestig je ze allemaal op de basis en misschien nog wel meer om een goede volle hyacinth te krijgen. Dit doe je door middel van de handige Sticky pick tool te gebruiken. Gebruik de waxpunt om het bloempje op te pakken en op de basis te plakken. Druk hem lichtjes aan met de ackherkant van de tool, etc... De bladeren voort de bloembol heb ik gestanst uit de mal van het Lelietje van Dalen.


De alfabetletters zijn gepimpt door de bloempjes van de sering op de letters te plakken. Zo zijn ze niet zo plat op je kaart. Leuk idee, toch?


De roze bloemen zijn de beroemde wikkelbloemen van ons Duitse DT-Lid, Bille. Met een lila parelpen zijn de hartjes van bloem gevuld. De lichtgroene takjes zijn schattige takjes uit de Vintage Flourishes serie. De tweede foto is een closeup van de kusjes. Erachter heb ik een gedeelte van een stempel gebruikt uit de Love letter serie, het woord "jes". Zoals ik al zei, zijn de bladeren van het Lelietje van Dalen. Door deze d.m.v. een satéprikker beetje eromheen te vouwen gaan ze wat krullen Ook de andere kant omkrullen, want dan krijg je het mooie effect ervan.


Zo zie je maar dat je malletjes op verschillende manieren kan gebruiken, als je je fantasie maar gebruikt. En met deze kaart haal je de lente in huis voor een ander in deze rare tijd.

|Bedankt voor jullie bezoek, fijne dag en tot de volgende keer.

Gebruikte materialen:
6002/1405 Snijstencil – sering
6002/1440 Stansmal - Bille’s Wikkelbloemen
6002/1559 Stansmal - Geertje - Alfabet gestikt
6002/1563 Stansmal - Noor - LH - Lelietje van dalen- alleen de blaadjes
6002/1589 Stans-embosmal - Noor – Laura
6002/1606 Stans-embosmal – Envelop
6003/0099 Stansmal - Noor - VF – Takjes
6410/0538 Clearstamp – Loveletters
6011/0653 Papierset-Noor- Design Violet Dreams
8013/0024 Papier wit

5 opmerkingen:

  1. een prachtige vrolijke kaart en gaaf die bloemen Antoinette
    Gr Karin

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig priegelwerkje, maar dan heb je ook wat!!
    Lia xx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooie lente kaart . In je bericht staat sering maar het zijn toch hyacinten.. heel leuk best een gepriegel... maar het resultaat is prachtig. Groeten Trijntje

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauw prachtig is ie geworden. Wat een leuke stans ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtige kaart en wat een werk. Groetjes Ada

    BeantwoordenVerwijderen