woensdag 10 maart 2021

Fluweel en glans met bloemen

Hallo allemaal,

Dit keer wil ik jullie graag laten zien dat het verwerken van fluweel- en glanskarton een super toevoeging is op je creaties! Daarvoor heb ik met het polybesastencil (plastic) verrassingsdoosje met sluiting gewerkt. Hierbij heb je geen stansmachine nodig. Alleen potlood en papier.


Eerst teken je alle lijnen zoals aangegeven in het stencil aangegeven. Ril je de aangegeven lijnen, knip je het doosje uit en vouw je het doosje in elkaar. Je kunt het ook van te voren pimpen en dan pas vouwen, ligt eraan wat je het prettigst vindt. Mijn doosje is van wit karton met een patroon uit  het designpapier Violet Dreams.


Twee kanten zijn met paars fluweel bewerkt, zie de eerste foto. Hierop zie je de bloemenrand, wat heel fijntjes is en de de wikkelbloem, ontworpen door ons Duitse DT-lid Bille. Op de bovenkant zijn 4 swirls, die als restjes uit het Milana frame komen. Dus ook weer een voordeeltje om deze te herbruiken, lol. Het Milana frame zie je op derde foto, 1 keer gestanst uit fluweelkarton en 1 keer uit holografische spiegelkarton. De "overblijfsels" hiervan, zijn weer teruggeplaatst in het fluweelkarton. Wat een mooi effect geeft dat, vinden jullie ook niet? Als je het doosje beweegt, zie het patroon van het spiegelkarton bewegen. Wauwwww, ik voel mij dan net gehypnotiseert door die slang uit Junglebook, Kaa, hihihihi.


Het is een leuk en mooi doosje om kado te geven, als traktatie uit te delen, etc... Zeker met de al die soorten bloemstijlen verwerkt met glans- en fluweelkarton! Echt een must have om origineel te blijven.

Bedankt voor jullie belangstelling, fijne dag en tot de volgende keer.



Gebruikte mateiralen:
6002/1434 Stansmal - Frame Milana
6002/1436 Stans-debos-embosmal - Bloemen rand
6002/1440 Stansmal - Bille’s Wikkelbloemen
6005/0007 Polybesa stencil giftdoos met sluiting
6011/0653 Papierset-Noor- Design Violet Dreams
8011/0003 Fluweelpapier - Intensieve kleuren
8011/0122 Spiegelkarton Holografisch - 10 design-10 kleuren – paars
8013/0024 Papier wit

1 opmerking: