maandag 9 augustus 2021

OH DEER EEN KERSTWENS OP PAPIER!

Dag allemaal,

In de Live Marathon, die op zondag 1 augustus werd gehouden in de Creatief met Hobbiz facebookgroep heb ik een schuine easelkaart gemaakt in combinatie met vier nieuwe artikelen. De basiskaart heeft de maten 15 cm bij 30 cm. Deze vouw je dubbel, zodat je dus twee vierkanten hebt. Leg nu je cardstock met de korte kant boven en onder. Nu maak je een rillijn in het bovenste vierkant van rechtsboven naar linksonder tot de middel vouwlijn. Vouw de punt nu van linksboven naar rechtsonder en je easelkaart is klaar om gepimpt te worden.


De kaart is bekleed met het gave designpapier uit de kit By the Fireplace. Je hebt daarvoor 2 keer een patroontje nodig van 14,5 cm bij 14,5 cm, waarvan je er 1 op de onderkant plakt. De andere snij je schuin door van rechtsboven naar linksonder en bevestig je op de bovenkant van het gevouwen gedeelte, zoals op de foto. 

Deze shop je hier


De prachtige grote Doily stans is voorzien van een organza lintje en in het midden daarvan is gebruik gemaakt van de bijbehorende nestjes mallen met schulprandjes en stiksteekjes. Als laatste is een geschulpte stans bestempeld met tekst die van de sheet Surprisewheel kerststempels komt.

Deze doily shop je hier en de kerststempels hier



Het zusje van de Grote Ribbon doily is gebruikt als stoppertje voor het schuine staande gedeelte. Deze is zowel in creme als in zwart cardstock met wat foam op elkaar geplakt, zodat je hoogte erin krijgt en voldoende steun voor de losse flap. Over de kaart heb ik drie pointsettia's verdeeld en in verschillende uitvoeringen gemaakt. De pointsettia op de kleine doily is het minst vol en die ene rechtsboven op de punt is het volst.

De kleine doily shop je hier en de pointsettia hier




Het filmpje van deze LIVE kunnen jullie terugkijken op ons youtube kanaal en wordt zowel de uitleg van de kaart als de gemaakte pointsettia's alsnog gegeven. Klik op de afbeelding om naar Youtube te gaan.


Bedankt dat jullie ons blog weer hebben bezocht, fijne dag en tot de volgende keer!

Veel liefs,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten