dinsdag 3 mei 2022

GRUNGE VLINDER

Dag allemaal,

Eindelijk sinds lange tijd weer eens aan het kleuren geslagen. Dit kon ook nog eens heerlijk in het zonnetje tijdens de Paasdagen. Wat wil je nog meer? Ik heb uit de nieuwe grunge collectie van Studiolight de prachtige slimline stempel met de vlinders gebruikt.


De afdruk is gemaakt met zwarte Archival inkt op stevig aquarel papier van 300 gram. De kleuren die gebruikt zijn, zijn allerlei tinten blauwe distressinkt en een waterbrush. Deze kleuren zijn: Chipped Sapphire, Salty Ocean, Tumbled Glass en Evergreen Bough. Soms kan het wat moeilijk/lastig zijn om het kleurenverloop vast te stellen. De tip is om het kartonnetje van het verpakkingsmateriaal te bewaren, waar een prachtig voorbeeld op staat. Zo heb je een hele goede leidraad.


 Om te zorgen dat de vlinders als het ware van je papier "afkomen" breng je met heel weinig zwart/grijs een randje aan om wat schaduw te creĆ«ren. De cirkeltjes op de kaart kun je doen met een dopje van een voorwerp, die ergens vast wel in huis hebt staan. Op de sheet of glasplaat breng je de desbetreffende inkt aan, spray er wat water op en even mengen. Dan dep je het dopje in je inktmengseltje. En check je af en toe of je genoeg op het randje hebt van je dopje en kun je je afdrukje maken!


Hierboven drie close upjes. Deze zijn gemaakt om jullie te laten zien dat op de buitenste donker gekleurde randjes een subtiele glitter is te zien. (op foto komt het over als mini witte spikkeltjes). Kon het helaas niet beter op de foto krijgen. Deze glinstertjes zijn gedaan met de Aqua Shimmer Glitter Gloss pen van NUVO. Dit is een pen met een speciale brushpen, waardoor je subtiele glitters aan je creatie toe kunt voegen. Ook geschikt om mee te schrijven.


Met een witte acrylmarker zijn witte accenten aangebracht. Dit kan je doen met de Gellyroll pen of de Signo multiliner. Hoop dat ik jullie weer een beetje op weg heb geholpen om ook je kleurmedium te voorschijn te halen en begin gewoon met een voorbeeld en probeer hem eerst exact na te maken. Dan zal je zien dat het geleidelijk makkelijker wordt!

Heel erg bedankt voor jullie bezoekje en tot een volgende keer.

Veel liefs,
 


De materialen zijn direct te bestellen in de Noor! & Zo webshop: (Door op onderstaande productfoto's te klikken word je direct door gelinkt naar het desbetreffende product in de webshop)
 
     


 

  

    

  

 

2 opmerkingen: