woensdag 21 oktober 2020

JIPPIE KERMIS!

Hallo allemaal,

Weet nog van vroeger dat de grote vakantie altijd afgesloten werd met jaarmarkt en een aantal dagen kermis. O, wat was dat leuk. Afspreken met klasgenootjes en met de hele groep naar de kermis op de fiets! Ook nog een andere anekdote... we gingen een keer met vrienden en de auto ergens naar toe, maar ik mocht het niet weten en onderweg maar raden en de borden boven de snelweg in de gaten houden...hihihi! Het werd de Efteling, wauwwww... jippie! Deze mix van herinneringen heeft geresulteerd in onderstaande kaart met het kermisthema.


Het is een schuine easelkaart, gemaakt van zwart kraftkarton gemat op wit papier. Het kleurrijke papier met uitzicht op de achtbaan, reuzenrad, richtingwijzers, het popcorn karretje en het vuurwerk op de achtergrond met lachende ballonnetjes zijn patroontjes uit de papierset Funfair.  En er zitten nog meer leuke combinaties in! Kijk maar hieronder...


Ik zie nu dat er 1 blad mist op de foto. Dit blad heeft een licht blauwe achtergrond en heeft van links naar rechts allemaal gekleurde lichtjes aan een lijntje over het hele blad. Dat even ter info.


In het dorp waar de kermis is, staan schattige huisjes met veel authentieke details.😉 Het zijn net zaanse huisjes, toch? Ze hebben zowel embossing als debossing elementen. Ook heeft de feestcommissie zijn best gedaan en is er een ballonnenwedstrijd georganiseerd. Deze zijn gemaakt met het polybesa stencil, waarop allerlei formaten ballonnen zijn uitgesneden. (zie onderaan mijn post) Eerst zijn ze "na-, overgetrokken", uitgeknipt en toen een passend kleurtje gegeven met brushmarkers. Door er foampadjes onder te plakken, krijg je een 3d effect, dus diepte. Dan gaat je kaart meer leven, anders is alles zo plat.


De geschulpte ring is gemaakt door twee opeenvolgende ronde mallen in elkaar te leggen, met mallentape vastmaken op je designpapier en te stansen. Daarna kwam het idee om daar het rad in te verwerken in de kleuren van de al aanwezige afbeelding op het designpapier. Het is een vrolijke happening geworden, al zeg ik hetzelf. Zowel die ene verrassingsdag jaren geleden, als deze kaart, vinden jullie ook niet? Super leuk om zoon, dochter, kleinzoon of kleindochter te verblijden met een dagje attractiepark!

Bedankt voor jullie bezoek, fijne dag en tot de volgende keer.


Gebruikte materialen:
6002/0624 Polybesa embosstencil - Ballonnen
6002/1446 Stansmallen - Bille's Festoncirkels
6002/1467 Stansmallen – Banners
6002/1548 Stans embos debosmal Reuzenrad
6002/1551 Snij-embos-debosstencil – Huizen
6011/0667 Papierset Design Funfair
6410/0526 Clearstempels- - Banners
8013/0041 Papierset KERST voor scrapbooking (wit)
8089/0244 Kraft papier – Zwart


3 opmerkingen:

  1. Heel mooi dit kerstkaartje Antoinette...zo leuk gedaan met dat reuze rad en die mooie huisjes...Daar zullen vele heimwee van hebben nu er geen kermissen meer zijn..
    groetjes Rosina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een aparte en leuke kerst kaart.
    Groetjes Ilonka

    BeantwoordenVerwijderen