woensdag 31 maart 2021

BLOGHOP JOY!CRAFTS COLLECTIE 2: BABY OP KOMST

Hallo allemaal,

Wij, als DT leden van Joy!crafts, zijn weer met de nieuwste artikelen uit Collectie 2 aan de slag gegaan. En wat zijn er weer prachtige artikelen uitgekomen. Hieronder zijn ze allemaal te zien.


Dan gaan we nu van start met een creatie à la Anton pIeck met geboorte als thema. 

Wie kent Anton Pieck niet? Hij was een Nederlands kunstschilder, tekenaar, etser en graficus. Hij leefde van april 1895 tot hij in november 1987 helaas overleed. Anton Pieck is vooral bekend geworden om zijn romantische tekeningen met levendige taferelen uit een geïdealiseerd nostalgisch verleden en om zijn sprookjesbos in De Efteling. Het in 1952 geopende sprookjespark in Kaatsheuvel is uitgegroeid tot het grootste attractiepark van de Benelux en ook buiten Nederland grote faam geniet.

Piecks werk was ook populair op geboorte- en kerstkaarten, en nog steeds verschijnen elk jaar meerdere Pieck-kalenders. Nu heeft Joy!crafts ook een reeks van Anton Pieck produkten. Nieuw zijn designpapier met stansen en het thema geboorte. Hiermee heb ik onderstaande creatie gemaakt.


Het is een gewone 15 bij 15 cm kaart met daarop allerlei patroontjes uit het designpapiersetje Anton Pieck Baby. Patroon met tulpjes, lelies en een fantasieachtergrondje. Er zitten zelfs twee hele mooie knipvellen bij! De grote Bille's vierkanten achtergronden stans is 6 keer uitgestanst en op elkaar bevestigd. Tussen de eerste en tweede laag van boven zijn in alle buitenste hoeken een stukje transparante sheet geplakt, behalve in het midden. Zo heb je vier schudgedeeltes gemaakt! Gevuld met blauwe mini balletjes en in de andere zit goud frantage. Bij deze stans zitten ook extra vierkantjes, welke ik heb gebruikt om onder de achtergrond stans te bevestigen.


De wikkelbloemen zijn nog steeds populair en zeker bij mij! Dit is ook een fijn tijdverdrijf om een lekker een voorraadje van te maken in verschillende kleurtjes. In het midden zie je het schattige baby'tje in de lelie op het kabbelennde water zitten. Doordat deze mal goede en duidelijke embossing en debossing heeft. kun je het heel gemakkelijk 3D maken. Nu zie goed dat de baby er echt in zit, ja toch?
Helaas is op de foto helemaal bovenaan in mijn blog aan de linkerkant door reflecterend licht niet goed te zien watvoor plaatje eronder de bloemen zit. Hier op de derde foto heb ik ingezoomd en zie je een lief kleintje, slapend in een wiegje. Deze zit niet in het designpapiersetje, maar heb ik uit de verpakkingskaart geknipt van de mal Baby in wieg. 


Onder de bloemen hebben we nog een goed gevulde tak met heel veel blaadjes, deze is ook nieuw in de collectie en je kunt daar natuurlijk nooit genoeg van hebben. De finishing touch is rondom de kaart met de Angel gemaakt. Ik zeg: de nostalgie komt je tegemoet met deze kaart, of niet dan!?

Wat moet je doen om mee te doen aan de bloghop?
- Hop van 31 maart tot en met 5 april langs de blogs in deze volgorde : Joy!crafts, Anke, Ann, Antoinette (je bent nu hier), Francisca, Geertje en Sandra.
- Als je bij alle dames een reactie hebt achter gelaten kom je terug op het Joy!Crafts blog en laat je een reactie achter dat je hebt meegedaan. 

Onder degene die een reactie achter gelaten hebben bij alle dames, verloten we een leuke prijs. De winnaar maken we, let op, de volgende bloghop pas bekend. Hoppen jullie gezellig mee? Ga dan nu naar het blog van Francisca . Veel plezier!

Bedankt voor het langskomen, fijne dag en tot de volgende keer.




Gebruikte materialen:
6002/1440 Stansmal - Bille’s Wikkelbloemen
6002/1562 Stansmal - Bille's vierkante achtergronden
6002/1571 Stans-debossing mal - Takjes met blaadjes
6002/1604 Stans - embosmal - Noor - Rand Angel
6002/1511 Stans-debos-embossing mal - Anton Pieck - Baby & Waterlelie
6011/0670 Papierset - Anton Pieck - Design Baby
6410/0526 Clear stamps – Banners
6013/0161 Papierset - Wit
8089/0253 Gemixt Kraft – Bruin


14 opmerkingen:

  1. Prachtige geboortekaart met de nieuwe Anton Pieck artikelen! Groetjes Betha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk babykaartje.
    Echt een sprookjes kaart, met het plaatje van Anton Pieck.
    Groetjes Elle-jeanne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtige kaart mooie kleuren combinatie 😍

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo deze is ook mooi......ook mooie kleurencombinatie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuke kaart. Vooral die waterlelie is zo erg mooi geworden.
    Groetjes, Christa

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Deze kaart is super mooi. die vierkante mal in elkaar met daar in het midden de waterlelie heel apart

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Die schudgedeeltes maken het kaartje echt wel leuk. Ik hou van de waterlelie.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik ben fan van Anton Pieck, het geboortekaartje van onze oudste dochter was van Anton Pieck en deze lijn roept fijne herinneringen op. Vind deze kaart ook heel mooi gedaan, echt super.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Prachtig met dat mooie dessinpapier en leuke vlakverdeling op het kaartje.
    Groetjes,
    Karin

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Oh Antoinette this is so beautiful and the details are so adorable.
    Valerija xx

    BeantwoordenVerwijderen