dinsdag 23 maart 2021

LENTE IS DE NATUUR DIE ZEGT...

Hallo allemaal,

Buiten zie je al veel struiken, voorjaarsbollen en bomen al ontluiken met nieuwe knopjes, felgroene blaadjes of bloempjes. Heerlijk vind ik dat, het gevoel om weer lekker buiten in de tuin te gaan zitten en de schuifpui weer een aantal uur open te kunnen laten staan! En je tuin weer lekker vol te zetten met goed gevulde bloembakken. Met onderstaande kaart wordt dat gevoel versterkt, dat weet ik zeker.


De kaart bestaat uit een basis van geel en wit karton met daarop patronen uit de designpapierset Springs Arrival. Een aantal elementen uit de bijbehorende labelvellenset zijn ook gebruikt op mijn kaart, zoals takjes, vogeltjes en tekst binnenin de kaart. De lente komt je tegemoet op deze kaart, door de haas vrolijke rolbloemen, swirls als hoekjes en de uitstraling van lente kleurtjes, uiteraard. De bloemen zijn bevestigd door middel van dubbelzijdig klevende tissuetape rondjes. (6500/0104) Deze hebben een handig lipje om het tissue te verwijderen. Geen vieze handen van lijm dus! Klik hier en zie hoe je de rondjes gebruikt, voorbeeld is met een strik, wat ook nog wel eens een klusje kan zijn met lijm. De swirls zijn overblijfsels van het gestanste Milana frame. Je kunt ermee spelen en zo mooie elementen toevoegen aan je creatie. 


De bovenkant van de kaart heeft een korte border met het woord Spring, welke wordt geleverd met een stans (hier in het geel) waarop je je mat ( in het groen) kan aanbrengen en nog eens madelief bloemen, wat wil je nog meer!? Van een paar letters is, voordat je het aanbengt op je kaart, de onderkant nog niet van lijm voorzien. Zodat je deze over het randje van je kaart kunt laten vallen en dan pas kan vastlijmen.


Het verrassingsgedeelte zit hem in het halve rondje...als we daaraan trekken, komt er nog een kaart uit die mooi omklapt en onthult nog eens een leuk tafereel met kuikentjes, vlindertjes en nog een haas. 


Eerst nog even een close up van de wikkelbloemen, zie de eerste foto, van onze Bille, welke toch echte blijvertjes zijn. Aan de linkerkant van de opengeklapte kaart is een leuke lente quote geplakt. Deze heb ik maar in delen geknipt, omdat het anders niet paste, hihihi. Dus misschien een tip, nietwaar?

Hieronder zie je de kaart uitgeklapt van dichtbij.


Zie ze nou eens zitten in het pas aangegroeide gras! Schattige kuikentjes en meneer De Haas is ook van de partij. Ze zitten lekker in het gras in het lentezonnetje, nieuwsgierig kijkend naar wat de lente te zeggen heeft. Overigens zijn deze kuikens en haas bewerkt met distressinkt, zwarte fineliner en een witte fineliner.  


Na deze lange winterperiode snakken we toch naar de lente, niet dan? De zachtere temperaturen en de zonnestralen op je gezicht geven je nieuwe energie om er stevig tegenaan te gaan. We hopen natuurlijk van de aankomende lente flink te kunnen genieten. Ga alvast op zoek naar lenteprikkels om het lentegevoel elke dag maximaal te kunnen beleven. Ik hoop dat mijn kaart jullie daarbij wat heeft geholpen. Wil je deze kaart ook maken, klik dan hier voor de uitleg.

Bedankt voor jullie bezoek, fijne dag en tot de volgende keer.




Gebruikte materialen:
6002/0510 Stansmal - Noor - Spring - Tekst en bloem narcis
6002/1434 Stansmal - Frame Milana - alleen swirls
6002/1440 Stansmal - Bille's wikkelbloemen
6002/1453 Stansmal- No End - Kleine grasrand
6002/1463 Snij-debos-embosstencil - Voorjaar kruiwagen - alleen vlindertje
6002/1484 Snij-debosstencils - Hazen
6002/1485 Snij-debosstemcils - Kuikens
6002/1486 Snij-embos-debosstencils- Paaseieren - Eierlei
6002/1515 Stansmal - Noor - FF - Pioenroos - alleen bladeren
6002/1608 Stansmal - Wolkjes
6003/0099 Stansmal - Noor - VF - Takjes
6011/0427 Labelvellen - Noor - Spring's Arrival
6011/0656 Designpapier- Noor - Spring' s Arrival
8013/0024 Papierset wit
8013/0163 Papierset licht geel
8089/0253 Gemixt kraft papierbloc - bruin


4 opmerkingen: