zondag 16 januari 2022

THERE IS NOTHING LIKE A DREAM...

Hallo allemaal,

Dit keer eens iets héél anders dan anders. Geen zoetsappige kleurtjes, bloempjes, bijtjes... Maar een hele stoere steampunk-achtige mannenkaart.


De kaart heeft een basis van 17,7 cm bij 19,3 cm van zwart cardstock en een mat van bruin kraft met designpapie ruit het paperblock van Stamperia uit de serie Voyages Fatastiques. Deze serie neemt je mee terug naar de Industriële revolutie met de uitvinding van bijvoorbeeld de stoommachine, luchtballonreizen, de eerste modellen vliegtuigjes of zweefvliegtuigjes waren het eigenlijk, hihihi, wereldkaarten etc. en dat alles met zo een soort mechaniek verbonden is om zoiets aan de praat te krijgen.


Alle randjes zijn nagelopen met een distresser om het papier ouder te laten lijken (rul maken). De ene keer heb ik de randjes nog eens geaccentueerd met wat brons kleurige wax met mijn vinger en de andere keer met gewone bruine distressinkt en een blendingtool. en hier en daar wat extra ingescheurd.


De super grote klok was voor mij een uitgangspunt en heb een cirkel getekend, welke in 12 vakken is verdeeld. Vanuit het midden snij je met een mesje deze taartpuntjes naar de buitenkant los, zodat je ze allemaal om kunt vouwen naar buiten toe. Plak de puntjes vast en rijg er een ongeveer drie keer een touwtjes doorheen, helemaal rondom. Zo komt de stoomtrein, die uit de cirkel komt gereden super tot zijn recht. Zeker met de landkaartje op de achtergrond. Doet dat jullie niet denken aan Back to the Future? Ja, toch? Waarin Doc, in de vliegende trein terugkomt op de spoorlijn uit de toekomst... hahahah, nostalgie van de jaren tachtig. 😉 De klok is gemat op een cirkel met stiksteekjes, die onderdeel is van nog meer cirkelmallen van Carlijn Design. Met als extra's knoopjes, bubbels en ringetjes.

 
Ook mogen er natuurlijk geen tags ontbreken. Er zijn er twee achter de klok geschoven met ook weer dat stoere bronswax randje. Hierop zien we het steampunk thema ook goed terugkomen met de radars en de luchtballon en de klok met de romeinse cijfers. En het andere label is natuurlijk de Byciclette, je weet wel de eerste fiets met een groot wiel en een klein wieltje. Hier ook weer aangestuurd door het radartjeswerk. Met het zwarte hempkoord kun je ze eruit halen. De knoopjes zijn ook voorzien van bronskleurige wax , gewoon deppen met een sponsje en ook weer het koord gebruikt hiervoor. De zwarte knoopjes glimmen vanwege de Glossy Accents, die erop zit. Dit is een doorzichtige vloeistof, die gaat glimmen, zodra het droog is. 


Links- en rechtsboven zijn nog andere radars geknipt uit het designpapier en een paar gaatjes gemaakt met de gaatjesmaker, ook wel screw hole punch genoemd. Je kunt hiermee drie verschillende gaatjes ponsen. De tekst heeft ook veel betekenis, als je erover na gaat denken. Dit is toch DE kaart, die iedere man wel zou willen krijgen?

Bedankt voor jullie bezoek en tot een volgende keer.

Veel liefs,


De materialen zijn direct te bestellen in de Noor! & Zo webshop: (Door op onderstaande productfoto's te klikken word je direct door gelinkt naar het desbetreffende product in de webshop)


1 opmerking: